Nové desky pro 38. týden

16.09.2012 05:00 - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Už jde opět do tuhého a ediční plány jsou plné hvězd. Příští týden své novinky představí Nelly Furtado a Pink, po průlomovém hitu se druhou deskou blýskne Carly Rae Japsen, vrací se Ben Folds Five, fanoušky rocku potěší Marillion, Skunk Anansie i The Killers a zavzpomínáme na zásadní album Michaela Jacksona.
Pokud se v pondělí 17. září vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Nelly Furtado - The Spirit Indestructible (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: pop / r'n'b

Nelly Furtado - The Spirit Indestructible
Nelly Furtado se od začátku své kariéry drží rytmu jedno album za tři roky. Vzhledem k tomu, že poslední "Mi Plan" vyšlo v roce 2009, viselo v pořadí páté již ve vzduchu. Nakonec s mírným odkladem vychází "The Spirit Indestructible" nyní a už osoba producenta, který na nahrávce odvedl nejvíce práce, vzbuzuje velká očekávání. Tou nejdůležitější postavou je totiž vedle samotné kanadské zpěvačky Rodney Jerkins, který se proslavil spoluprácí s Michaelem Jacksonem, Beyoncé nebo Lady Gaga. Jeho práci pak zpestřili další jako Salaam Remi, metalový veterán Bob Rock (Metallica či Michael Bublé), nebo Rick Nowels. Není proto divu, že se na desce objevuje řada vlivů od hip hopu, přes r'n'b, taneční hudbu, rock až po drum & bass. Ve dvanácti písničkách standardní edice si navíc zahostovali i Sara Tavares, Ace Primo nebo rapper Nas. Pokud by se to ale zdálo někomu málo, ať vyhledá verzi s přídomkem deluxe, která přinese navíc šest kousků, na nichž se vedle zmíněných podíleli ještě DJ Tiesto, Fraser T. Smith nebo John Shanks. První ochutnávky můžete testovat na webu zpěvačky.


Pink - The Truth About Love (Sony Music)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: pop rock / dance pop

Pink - The Truth About Love
Už to není jen rebelka s růžovými vlasy, vyzývavými oblečky a skvělým hlasem. Pink už je také pyšná maminka, která se rok po porodu vrhá naplno do práce. Pro fanoušky má novinku "The Truth About Love", svou v pořadí šestou studiovku. A aby dostála očelávaní po čtyři roky starém díle "Funhouse" na jedničku, zavolala si do studia jen samá producentská esa. Pod její desku (dostupnou i na vinylu) se tak může podepsat Greg Kurstin, Butch Walker nebo Dan Wilson a spousta dalších. I přesto si ale všech třináct písní napsala z větší části sama a ve třech z nich ("Just Give Me A Reason", "True Love" a "Here Comes The Weekend") nechala po řadě zahostovat Natea Ruesse, Lily Allen a Eminema. Vy mlžete z rádií znát dvojici singlů "Blow Me (One Last Kiss)" a "Try". Naše kolegyňka Katka Guziurová na první z nich upozornila před časem a nabídla vám ke zhlédnutívideoklip.


The Killers - Battle Born (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: heartaland rock

The Killers - Battle Born
Fanoušky jemně rockové muziky čekají žně: Po dobrých zprávách o novém materiálu z tábora Muse se svých nástrojů chopili i The Killers a představují "Battleborn". Tato jejich čtvrtá studiovka s dvanáctkou písní obdržela prozatím více než pozitivní ohlasy a není divu: S produkcí si nechal vypomoct od odborníků jako je například Steve Lilywhite, Brendan O'Brien nebo Daniel Lanois. Posledního ze zmíněných pánů nechali muzikanti také skladatelsky přispět do několika nových písní. Pilotní ochutnávkou je singl "Runaways", o kterém se ve své novince zmínil i kolega Jaromír Koc. Zaslouží si deska skutečně tak kladné hodnocení, se kterým se setkala u médií jako NME, BBC Music nebo The Telegraph? To posuďte sami a dejte nám vědět v komentářích.


Band Of Horses - Mirage Rock (Sony Music)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: indie rock

Band Of Horses - Mirage Rock
Americká formace Band Of Horses vzala přípravy nové desky od podlahy: Přípravy zahájily s dostatečným předstihem, do studia pozvali Glyna Johnse (producenta Boba Dylana, The Beatles nebo The Rolling Stones) a nahrávalo se na "analogově a živě". Výsledkem spolupráce je dvanáct kousků včetně pilotní ochutnávky "Knock Knock" a finální "Ego Nightmare", bonusu pro iTunes. Jak sami muzikanti uvádí, novinka má uvolněnější zvuk a celkově veselejší náladu. Jestli mají pravdu, posuďte sami po poslechu všech kousků na Soundcloud.com. A jestli byste se rozhodli mít ji doma, můžete si vybrat mezi standardní edicí, deluxe balíčkem a vinylem.


Carly Rae Jepsen - Kiss (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: pop / teen pop

Carly Rae Jepsen - Kiss
Její debut "Tug Of War" možná zaregistrovali jen ti, kteří sledovali v roce 2007 Canadian Idol, což podle počtu prodaných alb asi nebylo mnoho. Jenže letos vydala singl "Call Me Maybe" a z rázu zná kanadskou zpěvačku a skladatelku Carly Rae Jepsen celý svět. Poprvé vyšla tato písnička už před rokem v Kanadě, ale ven se pomocí šuškandy dostala až v únoru společně s EP "Curiosity" a zanedlouho ovládla hitparády napříč kontinenty. Vyhrála snad všechny podstatné žebříčky s výjimkou toho japonského. Není proto divu, že se Jepsen hlásí nyní s celým albem nazvaným "Kiss". Na něm se podíleli například Max Martin, Dr. Luke Dallas Austin, Toby Gad, Matthew Koma nebo Redfoo z dua LMFAO. Jak uvádí sama zpěvačka, inspirovala se takovými interprety jako Robyn, The Cars, Madonna nebo i folkovým písničkářem Jamesem Taylorem. Vedle zmíněného megahitu na nahrávku zařadila ještě dalších jedenáct věcí včetně aktuálního "Good Time" s Owl City, duetu "Beautiful" s Justinem Bieberem a nastupujícího singlu "This Kiss", který v ukázce uslyšíte na soundcloud.com. Deluxe edice přidá ale ještě tři písničky navíc.


Kreayshawn - Somethin 'Bout Kreay (Sony Music)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: alternativní hip hop

Kreayshawn - Somethin 'Bout Kreay
Toužíte po všem? Tak to byste si tento týden neměli nechat ujít prvotinu od temperativní performerky Kreayshawn, která přesně to na své nové desce slibuje. Americká rapperka, kterou jste mohli zaregistrovat díky úspěšnému singlu "Gucci Gucci". Pokud jste ovšem ještě to štěstí neměli, můžete tak napravit na stránkách YouTube.com. Z dalších kousků stojí za zmínku song "Summertime", kde si zahostoval V-Nasty, kousek "Like It Or Love It" s příspěním Kid Cudiho nebo případně "Twerkin!!!" s Diplem a Sissy Nobby a "Breakfast (Syrup)", kam si zpěvačka pozvala 2 Chainz. Z dalších producentů nesmíme zapomenout také například na Jeana Baptiste. Podle nás má tato dvaadvacetiletá slečna docela dobře našlápnuto, nemyslíte?


Michael Jackson - Bad - 25th Anniversary (Sony Music)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: pop / rock / rhytm and blues

Michael Jackson - Bad - 25th Anniversary
Pětadvacet let uplynulo od vydání alba "Bad" Michaela Jacksona, které se zapsalo do hudební historie jako jedno z nejhitovějších. Celkově z něj vyšlo deset singlů, tedy de facto celé album, a pět z nich dosáhlo na vrchol amerického singlového žebříčku. Není proto divu, že stejně jako před čtyřmi lety přišel na svět "Thriller 25" bude mít podobně koncipovaného následovníka i toto album. "Bad 25" vychází v základu jako 2CD, kde je vedle remasterované původní nahrávky disk s bonusovými skladbami, raritami včetně dříve nezveřejněných osobních studiových záznamů, dema a remixy skladeb "Bad" a "Speed Demon", které má na svědomí Afrojack, Nero a také Pitbull. Audiofilové se dočkají vinylu v klasickém i barevném provedení, a skalní fanoušci naopak uvítají exkluzivní limitovanou edici s třemi CD a jedním DVD, která k té standardní přihodí ještě třetí disk s audio záznamem vystoupení ve Wembley v rámci Bad Tour, a totéž ve video verzi na bonusovém DVD. Dva tracky z bonusového disku můžete slyšet na webu Krále Popu.


Skunk Anansie - Black Traffic (Mystic Production)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: alternativní rock / punk rock

Skunk Anansie - Black Traffic
Jsou tomu teprve tři roky, co britská formace Skunk Anansie ohlásila velký návrat na hudební scénu. Od té doby se pochlubila už jednou studiovkou "Wonderlustre" a nyní, po dvouleté pauze, jsou tu zpět. Tentokrát s "Black Traffic". Skin a její kumpáni si desku nahráli nyní zcela svépomocí a sebevědomě tvrdí, že zo bylo jen ku prospěchu věci. Dokonce až tak, že novinkové kousky mají být o dost lepší, než skladby z předchozí nahrávky. Proto byste měli navštívit YouTube.com stránky a přesvědčit se na vlastní uši.


Různí - GOOD Music Cruel Summer (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: hip hop

GOOD Music - Cruel Summer
Pokud nejste fanoušky hip hopu, asi vám hudební label GOOD Music nic neřekne. Ovšem stačí prozradit, že jej vlastní Kanye West, který do tohoto labelu přilákal spoustu velkých hvězd, a bude vám jasné, že kompilace s názvem "GOOD Music Cruel Summer", bude více než zajímavá. Vedle samotného šéfa se na ní totiž potkali John Legend, Common, Big Sean, 2 Chainz, Kid Cudi, D’Banj, Teyana Taylor, Pusha T, Q Tip, Mr Hudson, Raekwon, The-Dream nebo Jay-Z. Tracklist alba a moře dalších informací naleznete na webu Kanye Westa.


Tip týdne

Ben Folds Five - The Sound Of The Life Of The Mind (Sony Music)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: alternativní rock

Ben Folds Five - The Sound Of The Life Of The Mind
Poslední týdny přejí návratům. Po ZZ Top a Ten Years After se po třinácti letech vracejí i Ben Folds Five, kteří v polovině 90. let změnili kurz indie rocku. Jejich čtvrté studiové album dostalo název “The Sound Of The Life Of The Mind” a celkem se můžete těšit na deset skladeb. Hudbu a texty má pochopitelně na svědomí Ben Folds, s výjimkou textů dvou písniček - jeden z nich napsal Darren Jessee a jeden text zbyl Foldsovi z posledního sólového počinu, který spáchal společně se světoznámým spisovatelem Nickem Hornbym. Produkci ovšem Ben Folds přenechal někomu jinému. Směr albu udával Joe Pisapia, který aktuálně spolupracuje třeba i s k.d. lang. Jak se tento vliv podepsal na zaměření Ben Folds Five, můžete posoudit z ukázek, které formace dávkuje prostřednictvím různých médií.


Marillion - Sounds That Can't Be Made (Mystic Production)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: alternativní rock

Marillion - Sounds That Can't Be Made
Na Marillion se fanoušci experimentálního rocku prostě mohou spolehnout. Sice až po třech letech (ale přece) přichází formace s novinkovou deskou "Sounds That Can't Be Made". Jedná se o jejich sedmnáctou studiovku a obsahuje sice jen osm (ale o to výživnějších) kousků. Jako tomu bylo u předchozího CD "Happiness Is the Road", snaží se hudebníci odměnit věrné fandy něčím extra. Proto ti, kteří si nahrávku stihli objednat v dostatečném předstihu, obdrží místo klasické verze speciální edici v box setu. Pokud byste sáhli po luxusní edici s CD a DVD, můžete se také těšit na knihu se sto dvaceti osmi stránkami. DVD je pak napěchované rozhovory se členy Marillion a výběrem několika skladeb, které zazněly v klubu Racket Club. Abyste se sami mohli přesvědčit o hodnotě materiálu, neváhejte a navštivte oficiální webovky kapely.


Dále vychází:

Alexandre Tharaud - Scarlatti-Chopin/Ltd (EMI)
Amy Winehouse - Amy Winehouse/3CD: The Album Collection (Universal)
Avishai Cohen - Seven Seas / Aurora (EMI)
Baker George Selection - Best Of (EMI)
Bob Marley & The Wailers - In Dub, Vol. 1 (vinyl) (Universal)
Bullet - Full Pull (M.A.B.Records)
Chemical Brothers - Further/We Are The (EMI)
Chemical Brothers - Push/Surrender (EMI)
David Bowie - Live In Santa Monica/Aladdin (EMI)
Down - Down IV Part 1 - The Purple (EP) (Supraphon/Warner Music)
Levine/Met - Prsten Nibelunguv (DVD) (Universal)
Maná - Exiliados En La BahíA (Doble) (Supraphon/Warner Music)
Maxim Turbulenc - Vanocni Zpivanky 2Cd (EMI)
Michael Jackson - Michael Jackson Live At Wembley July 16, 1988 (DVD) (Sony Music)
Moby - Play + 18 (EMI)
P!Nk - The Truth About Love (vinyl) (Sony Music)
P!Nk - The Truth About Love (Deluxe Edition) (Sony Music)
Pineapple Thief - All The Wars (Mystic Production)
Různí - A.N.T. Farm (soundtrack) (EMI)
Různí - Ant Farm (EMI)
The Flaming Lips - The Flaming Lips (vinyl) (Universal)
Tiamat - Clouds / Re-Issue 2012 (EMI)
Vital Remains - Dechristianize/2012 (EMI)


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY