Roxy oslaví dvacetiny s Boys Noize, Charlie Straight a řadou dalších

05.09.2012 16:49 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Charlie Straight
© Lukáš Vrtílek
Už za několik týdnů - 15. října - vypukne v prostorách Roxy a NoD týden "Be Twenty" aneb sedmidenní oslavy dvacátých narozenin jednoho z nejstarších a nejvýznamnějších tuzemských klubů, který se pro mnohé stal legendou. Bude to týden, kdy bude každému (znovu) krásných dvacet. Týden plný koncertů, parties, výstav, divadla a performancí. Týden, v jehož rámci se budete moci setkat nejen s legendami úzce spjatými s ROXY, ale také s umělci, kteří se v rámci "Be Twenty" představí v ČR úplně poprvé!

Jedna z premiér bude v Roxy na programu hned v pondělí 15. října, kdy se můžeme po oficiálním zahájení "Be Twenty" těšit na výpravnou show německého electro raubíře, DJe a producenta, jenž si říká Boys Noize! Další tuzemské "poprvé", které potěší především příznivce mladých britských kytarovek, je pak v plánu na druhý den "Be Twenty", tedy úterý 16. října, kdy to v Roxy rozbalí indierocková pětice "One Night Only", jež má na kontě pecky jako "Just For Tonight" nebo "Say You Don't Want It".

Středa 17. října bude v Roxy pro změnu patřit ceněným domácím kapelám, jimž budou vévodit držitelé tří cen Anděl a miláčci fanynek od Jablůnkova po Aš Charlie Straight, kteří se v Roxy představí s letošní albovou novinkou "Someone With A Slow Heartbeat". Jak již bylo naznačeno v úvodu, program "Be Twenty" však nebude patřit jen těm nejčerstvějším jménům, ale také řadě umělců a muzikantů, kteří mají pro mnoho českých fanoušků statut kultovních a legendárních. Jedním z takovýchto jmen bude v britská dvojka Layo & Bushwacka!, která bude headlinovat pátečnímu večeru. V sobotu 20. října to pak bude legendární d'n'b producent Andy C, jenž se bude o pódium v Roxy dělit mimo jiné s MC GQ a čerstvou akvizicí svého labelu RAM Records, Kanaďanem Rene LaVice.

Poslední den "Be Twenty", tedy neděle 21. října, potom bude patřit další tuzemské koncertní premiéře, kterou si v Roxy tentokrát střihne vysoce ceněný britský muzikant Alex Clare, který ve své tvorbě mísí vlivy dubstepu, d'n'b, popu a celé řady dalších žánrů. Program v Roxy navíc každý den doplní také přední domácí DJs, jejichž jména jsou s klubem neodmyslitelně spjatá. Konkrétně to budou např. DJs Tráva, Tvyks, Ghonzales, Im Cyber, 2K & Sweb, Roman Rai, Fatty M nebo Smack a další.

Zapomínat ale samozřejmě nemůžeme ani na program v prostoru NoD, kam bude po celý týden "Be Twenty" vstup zdarma. Zastoupena zde bude jak tuzemská alternativní hudební scéna (např. Kazety, Kittchen, Private Collective, Kašpárek v rohlíku či společný projekt Dana Bárty, Lenky Dusilové a EN.DRUa ACUO), tak divadlo (Teatr Novogo Fronta nebo Dot 504) a chybět samozřejmě nebude ani prezentace výtvarné scény. Svá díla představí v rámci "Be Twenty" mimo jiné mladý výtvarník Patrik Kriššák, ale také již zavedení a s ROXY/NoD úzce propojení konceptuální umělci Michal Cimala, Jakub Nepraš nebo Jiří David.

To ale není ani zdaleka vše! Program týdne oslav "Be Twenty" tímto výčtem zdaleka nekončí a již brzy se můžete těšit na další velmi zajímavá jména. Zůstaňte tedy na příjmu, je na co se těšit! Vstupenky na jednotlivé dny "Be Twenty" s výjimkou 21. října (pouze Ticketpro) jsou v předprodeji od středy 29. srpna v sítích Ticketpro, Ticketportal a Tickestream. Ceny na jednotlivé dny jsou následující:

15. 10. - Boys Noize & guests, 330 Kč (+ poplatky), na místě 400 Kč
16. 10. - One Night Only & guests, 550 Kč (+ poplatky), na místě 600 Kč
17. 10. - Charlie Straight & guests, 200 Kč (+ poplatky), na místě 280 Kč
19. 10. - Layo & Bushwacka! & guests, 250 Kč (+ poplatky), na místě 300 Kč
20. 10. - Andy C & Rene La Vice & guests, 200 Kč (+ poplatky), na místě 250 Kč
21. 10. - Alex Clare, 495 Kč (+ poplatky), pouze Ticketpro


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY