Adam Lamber podruhé potvrdil svůj talent

03.09.2012 17:45 - Honza Balušek | foto: facebook interpreta

Televizní hudební soutěže vytvářejí spíše objekty bulvárních plátků než skutečné hvězdy, ale čas od času se některý z účastníků přece jen výrazněji zapíše do historie také jako muzikant. Jedním z nich je i Adam Lambert, který před časem vydal své druhé album "Tresspasing".
7/10

Adam Lambert - Tresspassing

Skladby: Trespassing, Cuckoo, Shady, Never Close Our Eyes, Kickin' In, Naked Love, Pop That Lock, Better Than I Know Myself, Broken English, Underneath, Chokehold, Outlaws Of Love
Vydáno: 14.5.2012
Celkový čas: 42:32
Vydavatel: Sony Music
Debutová deska "For Your Entertainment" ukázala, že Adam Lambert není jen vymazlený homosexuál s vytříbenou image (no offense!), ale také skvělý zpěvák a schopný skladatel. Ne nadarmo si ho pro několik koncertů místo Freddieho vybrali zbylí Queen, jeho hlasové dispozice jsou vskutku obdivuhodné. Nahrávka přinesla několik (dokonce i) mezinárodních hitů, takže dvojka mohla jeho slávu zvětšit.

Spíše se tomu však nestalo. Ačkoli "Tresspassing" debutovala na vrcholu amerického žebříčku, dosavadní dva singly se horko těžko probojovaly do první stovky tamní hitparády a kdovíjak dobře si nevedou ani v dalších zemích. Jako by si fanoušci koupili celou desku, ale singly "Better Than I Know Myslef" a "Never Close Your Eyes" nikoho moc nezajímaly. A přitom Lambert natočil opravdu povedenou a vyváženou kolekci, která potenciálními hity přímo přetéká.

Možná kdyby se singlem stala úvodní titulní písnička, mohlo být všechno jinak. Rocková vypalovačka s chytlavou basovou linkou, tleskáním a říznými kytarami zaujme na první poslech a do uší ze zarývá čím dál více. Podobně chytlavá je i o něco popovější "Naked Love". V energičnosti a míchání rocku s elektronikou zpěvák nepolevuje téměř první dvě třetiny desky, pomalejší skladby ("Broken English", "Underneath" a "Outlaws Of Love") nečekaně zařadil za sebe až na konec nahrávky. A právě v nich dokazuje, jak obrovský je jeho hlasový fond, aniž by do svého projevu přestal vkládat emoce, jak se u obdobně vybavených zpěváků a zpěvaček často stává. Pozornost si zaslouží i písnička "Kickin' In", která snad nejen mně strašně připomíná Michaela Jacksona...

Adam Lambert se na své druhé desce veze na současné mainstreamové vlně, spolupracuje se stejnými producenty jako všichni ostatní (Max Martin, Dr. Luke...), ale naštěstí nezapomíná do skladeb dávat své nápady i sám sebe. To ho od ostatních hitparádových kolegů odlišuje a snad mu i zajistí delší kariéru. I když i dvě desky jsou v kategorii soutěžících z American Idol a spol. docela slušný úspěch.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY