Punkrockoví Beatsteaks míří na závěr prázdnin do MeetFactory

27.08.2012 12:54 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Beatsteaks
© beatsteaks.org
V pátek 31. srpna zavítá do mezinárodního centra současného umění MeetFactory berlínská punkrocková formace Beatsteaks. Tato samozvaná nejlepší kapela vesmíru o pěti členech představí publiku zejména své přímočaré hitovky z loňského alba "Boombox".

Kapela založená v roce 1995 zaznamenala již rok po svém vzniku nebývalý úspěch, který jí zajistil širokou pozornost německé veřejnosti. Tím bylo vítězství v lokální soutěži SO36, díky němuž se Beatsteaks stali předskokany berlínského koncertu legendárních Sex Pistols. Rok po hvězdném startu vydala formace svůj debut pod názvem "48/49", pojmenovaný podle známé berlínské ulice. Po dalších dvou nahrávkách přišel v roce 2004 největší průlom s deskou "Smack Smash", na jejíž konto prohlásil tehdejší redaktor MTV Markus Kavka: "Beatsteaks byli vždy výborná kapela, ale tímto albem se posouvají mezi superstar a tohle je to nejlepší, co jsem kdy od nich slyšel."

Po dalším studiovém albu "Limbo Messiah" se kapela s nahrávkami odmlčela a soustředila se na velké koncerty a vydání live dvojalba "Kannonen Auf Spatzen". V roce 2011 pak Beatsteaks konečně vypustili do světa v pořadí již šestou dlouhohrající desku s názvem "Boombox", jejíž singl "House On Fire" se objevil i na evropském soundtracku k filmu "Transformers: Dark Of The Moon."

Před dvěma lety Beatsteaks vyprodali Lucernu, loni rok pak svým tradičně divokým vystoupením rozmetali na kousky návštěvníky Rock For People. Letos se na německou smršť rocku, punku a prvků reggae mohou v MeetFactory těšit všichni ti, kdo chtějí čas letního volna a prázdnin zakončit ve velkém stylu.

Začátek show je naplánovaný na půl devátou večer.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY