První zastávka festivalu Moravské hrady.CZ odstartuje již v pátek na Veveří

08.08.2012 17:22 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Xindl X
© David Cysař
Putovní hudební festival Hrady CZ se v pátek 10. a v sobotu 11. srpna přesune na Moravu. Poblíž brněnské metropole na hradě Veveří tak odstartuje druhá část festivalu, Moravské hrady CZ. V pátek a v sobotu zde vystoupí špičky české a slovenské pop-rockové hudební scény. Turné České hrady CZ, které doposud proběhlo v těsné blízkosti hradů Točník, Švihov, Kunětická hora a Rožmberk, zaznamenalo v letošním roce historicky nejvyšší návštěvnost - doposud celkem třicet tisíc návštěvníků. Moravské hrady CZ budou dále pokračovat v Hradci nad Moravicí u Ostravy, poté se festival navrátí zpátky do Čech, konkrétně na hrad Bezděz. Poslední zastávkou je hrad Bouzov, který se nachází opět na Moravě, konkrétně na Olomoucku.

Veveří jako pátá zastávka osmitýdenního festivalového hradního turné otevře své pomyslné brány v pátek v 18 hodin a hodinu nato program zahájí koncert skupiny Nebe, která je producentským projektem Richarda Krajča. Tento den se návštěvníci mohou také těšit na skupinu UDG a slovenskou hvězdnou kapelu No Name. Chybět nebude tradiční a oblíbený páteční karneval masek v prostorách hradu, v průběhu večera budou vyhlášeny a odměněny ty nejlepší. V sobotu se v podhradí rozezní dvě festivalová pódia, na kterých se interpreti prostřídají vždy po hodině, areál bude otevřen od 11 hodin. Kolem poledne se představí Xindl X, toho bude následovat rozverné uskupení Mig 21. Publikum dále také roztančí oblíbení Mandrage a chybět nebude ani kapela Horkýže Slíže, punková formace Visací zámek, Ewa Farna, Tomáš Klus, David Koller, Sto zvířat, Monkey Business, Polemic a skupina Buty.

Hrad Veveří se nachází v těsné blízkosti Brněnské přehrady, dá se na něj tedy dojet jak individuálně, tak MHD nebo i lodí z Brna. K dispozici bude také festivalová kyvadlová doprava. Lístky je možné zakoupit jako E-tickets i přes internet za zvýhodněnou cenu 250 a 400 korun, na místě budou k dostání za 300 a 450 korun a klienti T-mobile si je můžou koupit přes mobilní telefon. Více informací na moravskehrady.cz, ceskehrady.cz a hradycz.cz.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY