Randy Blythe je na svobodě, okamžitě odletěl do USA

04.08.2012 13:47 - Marek Odehnal | foto: facebook interpreta

Lamb Of God
© facebook interpreta
Zpěvák americké groovemetalové kapely Lamb Of God Randy Blythe, který strávil víc než měsíc v české vazební věznici, byl včera odpoledne propuštěn na svobodu. Dnes ve třináct hodin také hned nasedl na přímou linku do New Yorku a odcestoval do své domoviny.

O propuštění soud rozhodl už včera odpoledne s vírou v to, že se zpěvák nebude vyhýbat trestnímu stíhání, neb propuštěním z vazby ještě rozhodně nebyl zcela osvobozen.

"S ohledem na současně vydaný příkaz k okamžitému propuštění obviněného z vazební věznice již mohu sdělit, že stížnost byla zamítnuta, a bylo tak potvrzeno přijetí kauce ve výši 8 milionů korun a propuštění z vazby," potvrdila vokalistovo propuštění mluvčí Městského soudu v Praze, Martina Lhotáková.

Randy Blythe byl zatčen hned na Ruzyňském letišti den před plánovaným koncertem kapely v Praze (28. června) za údajné ublížení na zdraví s následkem smrti, kterého se měl dopustit na minulém tuzemském koncertu kapely v květnu 2010, kdy agresivně shodil jednoho z fanoušků z pódia tak, že ten následně zemřel v nemocnici na krvácení do mozku. Vyšetřování tak bude dále pokračovat bez přítomnosti obviněného v České republice.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY