Nové desky pro 31. týden

29.07.2012 05:00 - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Co nám nabídnou hudební vydavatelství v polovině prázdnin? Především to bude druhá deska Alexandry Burke, nadějný nováček Connor Maynard, bluesman Robert Cray, countryové duo Joye + Rory anebo soundtrack ke "Sparkle" - poslednímu filmu Whitney Houston. A konečně k nám také dorazí poslední počin Flaming Lips s kupou hostů.
Pokud se v pondělí 30. července vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Alexandra Burke - Heartbreak On Hold (Sony Music)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: electropop / dance pop

Alexandra Burke - Heartbreak On Hold
Téměř dva roky trvalo nahrávání druhého studiového alba anglické zpěvačky, finalistky britského X-Factoru, Alexandry Burke a po několika odkladech cédéčko konečně vychází. Dostalo název "Heartbreak On Hold" a oproti debutové desce "Overcome", která se nesla převážně v duchu r'n'b, se na aktuálním albu objevuje řada hudebních vlivů převážně ovšem z taneční scény až k house music. Ačkoli hlavním producentem byla zpěvačka samotná, mohou za tento stylový přeskok především DJ Smash a Erick Morillo, který v devadesátých letech stál za úspěšným dancefloorovým projektem Real 2 Real. Jak zní celkem dvanáct songů z produkce této trojice, zjistíte díky sampleru na YouTube.com.


Conor Maynard - Contrast (EMI)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: pop / r'n'b / electropop

Conor Maynard - Contrast
Po vzoru BBC Sound Of sestavuje svoji vlastní anketu i hudební stanice MTV. Ta ji nazývá Brand New Of a po Justinu Bieberovi či Moně ji letos vyhrál ani ne dvacetiletý zpěvák Conor Maynard. A právě on nyní vydává své debutové album "Contrast". Svoji hudbu směřuje na pomezí popu, electropopu a r'n'b a prostřednictvím své prvotiny servíruje celkem dvanáct songů, na kterých se produkčně podíleli Stargate, The Invisible Men, The Arcade nebo Pharrell, který přispěl i vokálem. Není ovšem jediný. Mimo něj a samotného Conora Maynarda na nahrávce uslyšíte i Ne-Ya nebo britskou zpěvačku Ritu Oru. Pokud vás zajímá, jak tento mladík zní a zda si zaslouží již zmíněné ocenění, navštivte jeho web, kde najdete videa k prvním dvěma singlům.


Nick Cave & The Bad Seeds završují edici remasterovaných studiovek

web / facebook.com / psali jsme
žánr: garage rock / alternativní rock

Milovníky luxusních balíčků potěší speciální edice desek Nicka Cavea a Bad Seeds. Ve sběratelské edici na CD a DVD vyjdou nahrávky "Nocturama" (původně vydaná v roce 2003), "Abattoir Blues / The Lyre Of Orpheus" (ta vyšla o rok později) a "Dig!!! Lazarus, Dig!!!", která udeřila na pulty s hudebními nosiči před čtyřmi lety. Každý ze setů o dvou nosičích bude obsahovat původní remasterované album, speciálně připravený film od britských tvůrců Iaina Forsytha a Jane Pollard. Nebudou samozřejmě chybět ani béčkové skladby nebo videoklipy. Tento set nahrávek také završuje celý cyklus remasterovaných desek Nicka Cavea a kapely The Bad Seeds. Podle pořadníku se totiž jedná o jejich dvanáctou, třináctou a čtrnáctou studiovou nahrávku.


Různí - Sparkle (soundtrack) (Sony Music)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: soul

Různí - Sparkle (soundtrack)
"Sparkle" je čtvrtým filmem, ve kterém se objevuje Whitney Houston. V tomto případě jde o remake stejnojmenného slavného hudebního filmu z roku 1976 a vzhledem k nedávné tragické události je zároveň i jakousi definitivní tečkou za životem nezapomenutelné zpěvačky. Spolu s ní se ve filmu inspirovaném příběhem slavných The Supremes objeví a samozřejmě si i zazpívá vítězka American Idol Jordin Sparks, Carmen Ejogo či Tika Sumpter. K filmu vychází pochopitelně i stejnojmenný soundtrack. Obsahuje jedenáct písní, které zazněly jak na původním soundtracku, tak i nové skladby z pera R. Kellyho nebo Curtise Mayfielda v podání Whitney Houston, Jordin Sparks a Cee Lo Greena. Dvě z těchto písniček a trailer najdete na webu filmu.


The Flaming Lips - The Flaming Lips & Heady Fwends (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: experimentální rock / psychedelický rock

The Flaming Lips - The Flaming Lips & Heady Fwends
Je to teprve pár dní, co americká kapela The Flaming Lips vystoupila na Colours Of Ostrava, a už před časem, konkrétně na konci dubna, svým fanouškům naservírovala album "The Flaming Lips & Heady Fwends", které nyní vychází i u nás. Jak už napovídá název, rockový kvintet na tomto albu není rozhodně sám, ale přizval si řadu svých kolegů z různých žánrů. Na třinácti písničkách se tak podílela například Kesha, Bon Iver, Tame Impala, Jim James, Nick Cave, Yoko Ono s jejím Plastic Ono Bandem, Erykah Badu a řada dalších. Vydání alba již od počátku doprovází kontroverze, především v souvislosti s uvedením videoklipu k písničce "The First Time Ever I Saw Your Face". Některé z dalších klipů uvidíte ve video sekce webu The Flaming Lips.


Elvis Presley - I Am An Elvis Fan (Sony Music)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: pop / dance-pop / folk

Elvis Presley - I Am An Elvis Fan
Se jménem Elvis Presley už vyšly tuny nejrůznějších kompilací více či méně povedených, dle toho, kdo onen výběr poskládal. Jeho fanoušci nebyli s těmito kompilacemi evidentně spokojeni, a tak udělali to nejjednodušší. Poskládali si ji sami. Dostala vše říkající název "I Am An Elvis Fan" a zařadili na ni celkem jednadvacet hitů zahrnujících nejen opravdu ty nejznámější songy, ale i například jejich nejlepší živé verze, stereo mixy a o něco méně známé věci. Jakou kolekci tedy nakonec fanoušci vybrali, můžete zjistit v internetovém obchodě Amazon.com, kde jsou také k dispozici ukázky písniček.


Robert Cray - Nothin But Love (Mystic Production)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: blues / rock / jazz

Robert Cray - Nothin But Love
Držitel pěti cen Grammy, čestný člen Bluesové síně slávy a uznávaná legenda! To jsou lichotivé přídomky Roberta Craye, který nyní vydává novinkovou nahrávku "Nothin But Love". Deska vznikla pod dohledem producenta Kevina Shirleyho, známého ze spolupráce s Joem Bonamassou, Aerosmith nebo také The Black Crowes. Obsahuje celkem deset kousků, na kterých se podíleli všichni členové kapely Roberta Craye a snoubí se v nich blues, rock, soul a jazz. Jak to kapele ve studiu šlo, se přesvědčte sami: navštivte YouTube.com kanál Provogue Records a podívejte se na trailer se záběry z natáčení desky.


Joey + Rory - His And Hers (EMI)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: country

Joey + Rory - His And Hers
Někteří manželé se nespokojí jen se společným rodinným životem, ale dokonce spolu pracují. To je případ i americké zpěvačky a skladatelky Rory Lee Feek, která v minulosti skládala písničky pro Blakea Sheltona nebo Tracy Byrd, a jejího manžela Joeyho Martina Feeka. Ti se rozhodli založit countryové duo s jednoduchým názvem Joey + Rory. V roce 2008 se ukázali poprvé v soutěži "Can You Duet", která jim vynesla smlouvu s vydavatelstvím. Debut následoval hned vzápětí. Nyní již vydávají třetí desku "His And Hers", která přinese celkem dvanáct skladeb. První z nich "When I'm Gone" v podobě videoklipu nahrálo duo na svůj web a zbytek si můžete alespoň v podobě ukázek poslechnout v internetovém obchodě Amazon.com.


Testament - Dark Roots Of Earth (Mystic Production)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: thrash metal / black metal

Testament - Dark Roots of Earth
Americký thrash metal má velkou historii a jedním z jeho zásadních pilířů je také kapela Testament. Ta novým materiálem nikdy neplýtvala, a tak se fanoušci nemohou divit čtyřleté pauze mezi poslední "The Formation Of Damnation" a novinkové "Dark Roots Of Earth". Muzikanti na ní přivítali ve svých řadách opět bubeníka Genea Hoglana, jenž se podílel na patnáct let staré nahrávce "Demonic". Kapele se hodil jako záskok, když bylo třeba nahradit Paula Bostapha kvůli jeho údajně vážnému zranění. Jak se pak ale ukázalo, opět se rozhodl z kapely odejít. Produkci devíti nových písní obstaral Andy Sneap. Že ho neznáte? Určitě ano! Pomohl také Accept, Megadeth nebo Arch Enemy. Jak mu to šlo ve studiu s Testament, otestujte sami na serveru allmusic.com, kde najdete k poslechu ukázky všech songů.


Dále vychází:

Ayreon - The Human Equation (EMI)
Beach Boys - That's Why God Made The Radio (vinyl) (EMI)
Boni Pueri, Musica Florea / Štryncl - J.D.Zelenka Sub Olea Pacis Et Palma Virtutis / (Supraphon)
Dew Scented - Icarus (Mystic Production)
Disintegrate - Parasites Of A Shifting Future (Mystic Production)
Dreadlink - Zero One (Mystic Production)
Emerson, Lake & Palmer - Emerson, Lake & Palmer / Reedice 2012 (Sony Music)
Graham Coxon - Crow Sit On Blood Tree (EMI)
Graham Coxon - Happiness In Magazines (EMI)
Graham Coxon - The Golden D (EMI)
Graham Coxon - The Kiss Of Morning (EMI)
Graham Coxon - The Sky Is Too High (EMI)
Hellyeah - Band Of Brothers (EMI)
Monika Knoblochová, Jana Semerádová, Hana Fleková - L.Koželuh - Flétnová tria / (Supraphon)
Nachtmystium - Silencing Machine (EMI)
Order - 1986 (Mystic Production)
Roxy Music - Compl.Studio Rec(1972-1982) (EMI)
Různí - Sounds Of The Sixties (EMI)
Suk, Panenka, Chuchro - Beethoven,L.Van Kompletní koncerty a trojkoncert / (Supraphon)
The Flaming Lips - The Flaming Lips (vinyl) (Universal)
To/Die/For - Samsara (Mystic Production)
Vore - Gravehammer (Mystic Production)


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY