Do Prahy se chystá třígenerační muzikantský klan Alaev Family

12.07.2012 11:18 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Alaev Family
© facebook interpreta
Že hudba spojuje, je dobře známá věc. Ale že by dokázala spojit generace napříč desetiletími? Jestli o tom pochybujete, přijďte se podívat a poslechnout Alaev Family, kteří 25. července dorazí do pražského Paláce Akropolis.

Třígenerační muzikantský klan z Tel Avivu kombinuje rytmy střední Asie s eletronickými beaty producenta Tamira Muskata z Balkan Beat Box. Zakladatel ansámblu Allo Alaev má kořeny v tádžické a židovské hudbě. Je mistr hry na buben s kovovými kroužky zvaný doyra, byl prvním perkusistou tádžické Lidové opery v Dušanbe. Po odchodu celé rodiny do Izraele v roce 1991 založil ansámbl Alaev Family, hrající tradiční tádžickou a židovskou hudbu. Skupina předvádí virtuózní rytmický svátek hudby a barev nabitý energií a rytmy. V dnešní sedmičlenné sestavě hrají kromě Allo Alaeva jeho dva synové Ariel a Amin a vnoučata, Zvika, Allen, Amir a Aviva. Nejmladšímu členovi kapely je 15 a nejstaršímu 79 let.

Předprodej vstupenek zajišťuje síť Ticketpro a pokladna Paláce Akropolis. Cena lístků v předprodeji za stání je 300 Kč, za sezení na balkoně 350 Kč. Na místě se cena zvedne u každé kategorie o padesát korun.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY