Radio Wave zve na set Kittchen & Vložte kočku

27.06.2012 17:02 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Kittchen
© facebook interpreta
Radio Wave zve na třetí z letošních koncertních setů současné české progresivní hudební scény. V únoru se na Radio Wave Live Session v Praze představil kritikou oceňovaný rapper Bonus spolu s Karaoke Tundra, v květnu si díky RWLS svou pardubickou premiéru úspěšně odbylo nekonvenční duo Čokovoko. Jako další v sérii koncertů vystoupí ve stylovém karlínském nahrávacím studiu dva projekty, ostře sledované současnou hudební kritikou: Kittchen a Vložte kočku. Akce se koná 28. června od osmé hodiny večerní a vstupné je zdarma.

Anonymní projekt Kittchen vtrhnul na českou hudební scénu v loňském roce jako uragán - stejně tak intenzivně jako nečekaně. Hudebník, který zásadně vystupuje v masce a pečlivě skrývá svoji identitu, pracuje s lo-fi přístupem, svoji debutovou desku nazvanou Menu si prý natočil sám ve vlastní kuchyni, rytmiku tvořil hrou na lžíce nebo čínské jídelní hůlky. Kombinace do-it-yourself přístupu s komiksovou estetikou a zálibou v atomových bombách tvoří ve výsledku velmi přitažlivý projekt, který je z větší části písničkový, finální zvuk ale tvoří vrstvy hluku a podivných zvuků. "Na Radio Wave Live Session v Karlíně se dost těšíme. Na téhle akci v nahrávacím studiu jsem dřív jako divák zažil jeden z nejhezčích koncertů vůbec. A také tam poprvé budeme mít speciálního hosta. Z cirkusu. Pokud to všechno klapne, mohli bychom si to parádně užít. Není moc lepších věcí než parádně užitej, silnej a plnotučnej koncert," zve diváky Kittchen.

Pražská kapela Vložte kočku sama sebe popisuje s velkou dávkou nadhledu: Jsou prý multiprostorová kapela a hledači a pravdaři tvořící alternativní mainstream v opravdickém undergroundu. Nadsázka je důležitý základ, ze kterého celá skupina vyrůstá. Do povědomí hudební kritiky se dostala s EP "Toxoplasmosis", teprve po vydání debutové desky "TáTa" letos v březnu ale zaznamenala průlom mezi smetánku české nezávislé hudby. Kapela se dostala do širší nominace na objev roku nově vzniklých hudebních cen Vinyla a úspěšně odehrála několik koncertů nejenom v Praze, ale po celé České republice. Její tvorba, ve které se velmi originálně mísí math-rockové rytmy, napůl rapovaný zpěv a používání neobvyklých nástrojů, jí zařadila mezi mladé tuzemské formace, které mají rázně nakročeno k vystoupení z lokálního stínu. "V podstatě pro nás už začíná odpočítávání. Tohle je velký rok. Země se propadá ve vodu," ohlašuje Cyril Kaplan za celou skupinu.

Série Radio Wave Live Sessions představuje to nejzajímavější z domácí nekomerční scény prostřednictvím komorních koncertů pořádaných střídavě v karlínském studiu Českého rozhlasu v Praze a v regionálních klubech. Záznamy z koncertů jsou odvysílány vždy v pořadu Stage a video je možné zhlédnout také na webu wave.cz/koncert.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY