Benefiční Sweetsen fest opět ovládne na tři dny Frýdek-Místek

25.06.2012 14:20 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Sweetsen fest
© facebook interpreta
Hudební, divadelní i filmový festival Sweetsen fest ovládne na tři dny Frýdek-Místek. Původně komorní akce, která se za devět let rozrostla na jednu z největší regionálních beneficí, bude stejně jako v minulých letech spolupracovat s charitativními organizacemi ADRA, Charita a Podané ruce. Velká část programu bude nově věnována dětem. Festival se bude konat od 28. do 30. června. Vstupné je zdarma.

Republikový fenomén jménem Sweetsen fest i letos nabídne na několika scénách stovky frýdecko-místeckých umělců a desítky samostatných představení. Program, který zahrnuje koncerty, divadelní představení, autorská čtení i filmové projekce, se bude odehrávat v areále a okolí stadionu TJ Slezan. Návštěvníci se mohou těšit na služebně nejstarší Pod Svícnem Stage, progresivní Stoun Stage, komorní scénu U Arnošta, letní kino i loňskou novinku - cirkusové Pavlač šapitó, které bude mimo večerní hudební program po celý den nabízet atrakce, soutěže a dílny pro děti. Původně plánovaná hard&heavy scéna v zahradě Národního domu se z důvodů možného rušení obytných částí města přesouvá na podzim do klubu Stoun.

Sweetsen fest se i letos těší podpoře města Frýdek-Místek, Nadace ČEZ a taky Nadace OKD, se kterou nově pro letošek připravil rozšířený dětský program. Dětské skákací atrakce, malování na obličej a soutěže doplní i profesionálně vedené workshopy - fotografický a malířský, s možností výhry digitálního fotoaparátu, který věnovala právě Nadace OKD. Perličkou, která jistě potěší všechny rodiče, bude i možnost hlídání dětí v dětském stanu střediska volného času Klíč.

Festival tradičně poskytne prostor k prezentaci činnosti neziskových a humanitárních organizací a jejich poboček z Frýdku-Místku. Ve čtvrtek 28. června bude probíhat veřejná sbírka pro občanské sdružení Podané ruce, v pátek 29. června pro Dobrovolnické centrum společnosti ADRA a sobota 30. června 2012 bude patřit Charitě Frýdek-Místek.

Charitativní rozměr festivalu bude letos ve spolupráci s Nadací OKD doplněn i o benefiční výstavu prací frýdecko-místeckých malířů a fotografů na téma "Život má mít hloubku". Cílem bude opět získat od zájemců finanční prostředky, které poputují přímo na konta humanitárních společností.

"Jsem hrdý na to, že zrovna ve Frýdku-Místku se nám daří spojovat hudebníky, kteří vystupují bez nároku na honorář, umělce, kteří vytvoří díla pro účely charitativních aukcí, a nadace velkých společností ČEZ a OKD, kteří nám pomáhají naše myšlenky realizovat. Těší mě, že se do podpory akce v rámci sbírek zapojují jak běžní návštěvníci, tak úspěšné firmy a podnikatelé. Mám radost z toho, že statutární město vnímá Sweetsen fest jako jednu ze strategicky nejdůležitějších společenských akcí. A ve výsledku vnímám jako největší hodnotu fakt, že se daří spojovat všechny tyto síly k pomoci potřebným prostřednictvím společností ADRA, Charita a Podané ruce. Myslím, že podobné projekty, které spojují lidi se společnými hodnotami, jsou v dnešní době velmi důležité. Když se u toho navíc dokážeme ještě pobavit, je to tím lépe," popisuje zakladatel festivalu Petr Korč z občanského sdružení Pod Svícnem.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY