Brněnští Tibet vydávají novou desku "Robinsonaut"

16.06.2012 18:15 - Tomáš Bláha | foto: facebook interpreta

Tibet
© Magdalena Šteflová
Když brněnská kapela Tibet vydala před několika týdny nový singl "Robinsonaut", ve kterém hostuje zpěvačka Tereza Černochová, okamžitě se vyšvihla v žebříčku IFPI na druhé místo mezi nejhranějšími novinkami v českých rádiích. To přitom není obvyklé u skupiny, která hraje pouze v malých klubech pro zasvěcené posluchače.

Zda bude stejně úspěšné i celé album, se nyní můžeme přesvědčit. V těchto dnech totiž deska vychází pod stejným názvem jako první singl, tedy "Robinsonaut". Už teď to vypadá, že půjde zřejmě o jeden z nejambicióznějších projektů na letošní domácí předprázdninové scéně. Kolekci kvalitních popových písniček se skvělými texty produkoval Jan Ponocný, spolupracovník Miro Žbirky či Ivana Krále, který je známý i díky svému projektu Circus Ponorka.

Kromě Ponocného dal nahrávce svůj otisk i americký zvukař Steve Walsh, který albovou novinku míchal. "Jeho přímočarý přístup k celkovému pojetí byl natolik odlišný od místních zvyklostí, že nám chvíli trvalo se v tom zorientovat a sžít se s tím. Ale výsledek je naprosto excelentní a podle ohlasů kolegů je ta americká stopa docela patrná," popisují muzikanti.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY