Členové Kyuss Lives!, kteří za pár dní dorazí do Prahy, se v právním sporu cítí nevinní

01.06.2012 10:36 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Kyuss
© facebook interpreta
Jak bylo v posledních týdnech medializováno, původní zpěvák Kyuss Josh Homme a basový kytarista Scott Reeder podali žalobu na bývalé kolegy z kapely Johna Garciu a Branta Bjorka, prohlašujíce, že skupina dvou posledních jmenovaných s názvem Kyuss Lives! provádí zasahování do copyrightu a podvod na spotřebitele. Muzikanti však s hrdostí hájí svou nevinu a se stejnou kuráží vystoupí i 3. června v Praze v Lucerna Music Baru. Jako support se představí novozélandská kapela působící v Brně Gerda Blank

V interview v časopisu Rolling Stone Garcia říká, že on i Brant Bjork "jsou nevinni ve všech těchto obviněních". "Ať už vyhrajeme, nebo prohrajeme, věříme, že jméno Kyuss Lives! stojí za boj! Budeme pokračovat v tom, co děláme jako vždycky, a budeme v kontaktu s našimi skvělými loajálními fanoušky," vysvětluje Garcia. "Bůh nám dal právo hrát jakoukoliv písničku od Kyuss kdykoliv a kdekoliv, bez ohledu na to, kdo co napsal, a budeme to dělat, dokud budeme naživu. Kvůli tomuhle jsme v podstatě už vyhráli."

Bjork dodal, že ví, proč jeho bývalí kolegové proti němu podnikají právní kroky. "Zasahování do copyrightu a podvod na spotřebitele je obvinění, které Josh a Scott použili, aby ospravedlnili, proč nechtějí, abychom pokračovali jako kapela." Bjork také cítí, že obvinění Hommea a Reedera z podvodu na spotřebitele jsou neopodstatněná. "Fanoušci Kyuss jsou inteligentní lidé, kteří si vše uvědomují," říká Bjork. "Kdyby si mysleli, že jde o podvod na spotřebitele, nepodporovali by to. Jejich obvinění z podvodu na spotřebitele je po roce úspěšného turné urážkou nás i našich fanoušků."

Vstupenky za 500 Kč (+ poplatky) jsou k zakoupení v sítích Ticketpro, Ticketstream a Ticketportal, v pokladně Lucerna Music Baru bez poplatku. Na místě v den koncertu budou stát 600 Kč.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY