Red Bull Tourbus zaparkuje i letos v Panenském Týnci

03.06.2012 10:12 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Red Bull Tourbus
© facebook interpreta
Na Open Air Festival se vrací Red Bull Tourbus, stříbrný retro koráb s nabitým line-upem přímo na střeše! Unikátní pojízdné pódium už objelo desítky evropských festivalů, Spojené státy nebo Mexiko a svou českou premiéru si tourbus odbyl loni právě v Panenském Týnci. I letos absolvuje tour po Česku a na Open Air Festival přijede s Prago Union, Charlie Straight a dalšími kapelami různých žánrů na palubě.

Red Bull Tourbus po roce potěší fanoušky domácí hudby. Autobus se špičkovým zázemím pro kapely i jejich fanoušky, originálním mobilním sound systémem a vlastním barem přiveze tuzemské leadery několika žánrů, a nabídne tak každému něco. Těšit se můžete na legendární pražské hiphoppery Prago Union, kapelu, která provází kreativního rappera Kata, legendu domácí scény.

Z druhé strany hudebního spektra tourbus přiveze energický indie rock v podání třineckých Charlie Straight. Svými bezprostředními vystoupeními si získali široký fanklub nejen u nás, ale i v zahraničí a v současné době suverénně kralují české indierockové scéně. V Panenském Týnci se fanoušci určitě dočkají pecek z nedávno pokřtěné desky "Someone With A Slow Heartbeat".

Na střeše se ukážou také pánové z multivokálového projektu Beatburger Band, první české beatboxové kapely. Jsou nepopiratelně špičkou domácího beatboxingu, úspěchy ale sklízí i ve světovém měřítku. Na světovém šampionátu Beatbox Battle World Championship jim jen o kousek uniklo první místo, a skončili nakonec na druhém stupínku. Notes From Prague jsou druhým zástupcem hiphopové složky.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY