Neckář a DJ Antoine jsou i nadále v Česku nejúspěšnější

23.05.2012 11:40 - Jakub Malar | foto: facebook interpreta

Venku už nám pomalu začínají řádit letní teploty, tak se nemůžeme divit tomu, že rádia hrají letní hitovky typu "Ma Chérie" (a nechme prosím stranou fakt, že celý rok vlastně nic jiného nehrají, viz. Michel Teló). Status nejprodávanějšího umělce si udržel Václav Neckář.
DJ Antoine - Ma Chérie
© facebook interpreta
RÁDIA - Těžko říct, proč si čeští dramaturgové vybrali zrovna dva roky starý (i když nově zremixovaný) hit švýcarského DJe Antoine "Ma Chérie". Přitom jeho alba se u nás oficiálně neprodávají (a singly, jak je známo, u nás nikdo nekupuje). Ať je to, jak chce, drží si už druhý týden post nejhranější skladby v českých rádiích. Druhý je Bruno Mars a v pořadí pátý singl z jeho debutového alba "Doo-Wops & Hooligans". Volba padla na "Count On Me", který úspěšně navazuje na "Marry You" a "Lazy Song" (obě písně dosáhly vrcholu v českém žebříčku). Na třetí pozici zůstávají Nightwork se "Signálem". Nově se v top desítce objevují fun. s Janelle Monáe, kteří po úspěchu doma ve Spojených Státech konečně začali dobývat Evropu.

Po absenci novinek v předminulém týdnu jich tentokrát bylo opět nasazeno hned několik. Tou nejvíce protáčenou je poslední singl Calvina Harrise (a Ne-Ya) "Let's Go", který je už třetím z napjatě očekávaného třetího alba (datum vydání je zatím nejasné, ale dalším singlem bude "We'll Be Coming Back" s Examplem), je na šedesátém třetím místě. Nový singl má také Flo Rida a ani ten nechybí mezi novinkami. Má název "Whistle" a po minulém týdnu je umístěný na šedesáté šesté pozici. A ještě zmíním domácí Mandrage s "Mechanikem" na místě šedesátém devátém. Jako bych jejich nasazení minule nepředpovídal. Na celý výčet novinek se můžete podívat níže.

Top 10 ČR - rádia:
  1. DJ Antoine - Ma Chérie
  2. Bruno Mars - Count On Me
  3. Nightwork - Čekám na signál
  4. Train - Drive By
  5. Gotye feat. Kimbra - Somebody That I Used To Know
  6. Michel Teló - Ai se eu te pego
  7. Emeli Sandé - Next To Me
  8. fun. feat. Janelle Monáe - We Are Young
  9. Mandrage - Šrouby a matice
  10. Kelly Clarkson - Stronger (What Doesn't Kill You)

Top 100 RÁDIO 20/2012 - novinky:
63. Calvin Harris & Ne-Yo - Let´s Go
66. Flo Rida - Whistle
68. Tacabro - Tacata
74. Aura Dione Friends
87. Simple Plan & Sean Paul - Summer Paradise
91. Alexandra Burke feat. Eric Moril - Elephant

Václav Neckář - Dobrý časy
© facebook interpreta
PRODEJNOST - Ani tento týden se vrchol prodejní hitparády příliš nezměnil. První čtyři místa jsou už třetí týden po sobě stejná a celá situace působí tak, že českým fanouškům jsou novinky vlastně úplně putna (a přitom momentálně vycházejí desky velkých jmen). Tudíž první místo má Vašek Neckář, druhé (páté a osmé) Tomáš Klus, třetí Norah Jones a čtvrté Adele, která už je v našem žebříčku stejnou stálicí jako v tom britském a americkém. Novinkou je na šestém místě výběr, jehož díly vycházejí až příliš často, a sice "Taneční liga". Ta nejnovější má pořadové číslo 139.

Překvapivě se tento týden mezi novinkami nenachází žádné metalové album. Na dalších dvou novinkách sice kytary hrají prim, ale žádný hardcore na nich nenajdeme. Třicátí čtvrtí jsou finští The Rasmus a jejich eponymní osmé album, které s mírným zpožděním konečně vyšlo i u nás. Na třicáté páté příčce jsou znovuvzkříšení Garbage s šestou deskou "Not Your Kind Of People". Obě desky se našim redaktorům líbily a recenze si můžete přečíst tady a tady.

Top 10 - prodejnost:
  1. Václav Neckář - Dobrý časy
  2. Tomáš Klus - Racek
  3. Norah Jones - Little Broken Hearts
  4. Adele - 21
  5. Tomáš Klus - Hlavní uzávěr splínu
  6. new Různí - Taneční liga 139
  7. Madonna - MDNA
  8. Tomáš Klus - Cesta do záhu(d)by
  9. Jaroslav Svěcený/Michal Dvořák - Vivaldianno MMXII
  10. Pražský výběr - Straka v hrsti (Jubilejní edice 1982 - 2012)

TOP 50 Prodejní 20/2012 - novinky:
6. Různí - Taneční liga 139
34. The Rasmus - The Rasmus
35. Garbage - Not Your Kind Of People

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 20. týden najdete na stránkách IFPI zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY