Podívejte se na dva nové videoklipy Prago Union

22.05.2012 11:15 - Lukáš Benda | foto: facebook interpreta

Prago Union - Dezorient Express
© facebook interpreta
Zatímco kolos Bigg Boss spí, velký boss Kato bdí. Nejenže Prago pyčo obden koncertují, navíc v polovině května vydávají hned videoklipové kombo. Kromě "Bezedné noci", silného tracku z oceňovaného předloňského "Dezorient Expressu", se dostalo i na zástupce z nástupce úspěšné desky, na skladbu "Černá" z loňského barevného alba.

Celých sedm let - od legendárních "Zvyřátek" - se čekalo na hraný videoklip Prago Union. Nyní přicházejí videa hned dvě. Návrat ve velkém stylu. Sice to není dechberoucí podívaná jako v případě animáku k "Myšlenkovýmu pochodu", ale stále je na co se dívat. Ve vizuálu k "Bezedné noci" hraje hlavní roli kdo jiný než bubák Kato, který děsí a budí důvěru zároveň. Prazvláštní kombinace.

Prago Union - V Barvách
© facebook interpreta
Videoklip je doprovázen znepokojivou historkou z natáčení: "Natáčíme s velmi reálnou maketou mrtvoly na frekventované noční ulici. Čekáme haló. Mnoho drastických reakcí kolemjdoucích a minimálně jednu návštěvu policejní hlídky. Místo toho si jen ověřujem pravdivost Katova textu: ani mrtvola s námi nehne. Lidé projíždějící kolem v autech sice podivně zvedají hlavy a dívají se přímo na mrtvolu, ale nikdo nějak výrazněji nereaguje ani se neptá. A policie? Nebuďte bláhoví".

Videoklip ke skladbě "Bezedná noc" pochází z dílny studia Tvision, které se dosud proslavilo především spoluprací s brněnským rapperem Morelem. A propos, industriální pozadí vizuálu pochází z brněnské Zbrojovky. Práce na klipu probíhaly přes měsíc. Samotné hodnocení přenechám na vás, čtenářích a čtenářkách. Nicméně je nutné přihlížet k faktu, že natočit uspokojivý vizuál k tak silné písni lze považovat za nadlidský úkol.

Všechny potřebné informace stran druhého videoklipu, ke skladbě "Černá", se dozvíte v závěrečných minutových titulcích.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY