Překvapením Pod parou festu jsou Dead Kennedys

10.05.2012 12:22 - Martin Višňa | foto: facebook interpreta

Dead Kennedys
© deadkennedys.com
Pořadatelé festivalu Pod parou odtajnili ono dlouho slibované překvapení. Třešničkou na dortu jubilejního 10. ročníku budou Dead Kennedys, jedno z nejslavnějších jmen historie světové HC/punk scény.

"Po deseti letech existence se festu Pod parou a nám, pořadatelům, splnil kdysi nepředstavitelný sen, a jméno Dead Kennedys tak bude jednou provždy zapsáno do historie festivalu. Je sice škoda, že minulé události už nedovolí, aby v čele této kapely stanul na pódiu i charismatický Jello Biafra, ale to je prostě vývoj, se kterým se bohužel vůbec nic dělat nedá," uvádějí organizátoři na stránkách festivalu. "Myslíme si a jsme zcela přesvědčeni, že není správné a rozumné jen z doslechu posuzovat kapelu, která psala a píše historii punku a jejíž skvělá a nezaměnitelná hudba ovlivnila tolik generací a jejíž emblém nosí na svých svršcích takřka každý druhý punker. Odmítáme přiklánět se slepě k názorům jen 'z doslechu' a zatracovat legendu jen kvůli někdejšímu odchodu leadera," dodávají.

Kontroverzní kapela, která ve svých textech ostře reflektovala politické a společenské dění ve Spojených státech přelomu 70. a 80. let a jejíž nejslavnější období skončilo po soudních tahanicích s frontmanem Jello Biafrou kvůli závadnosti jejich tvorby, tak doplní dlouhý a žánrově pestrý seznam účinkujících. Tam se skví další legendy jako Misfits, The Exploited, 999, Madball, Death By Stereo a řada dalších včetně zástupců českého a slovenského punku, HC, ska i metalu.

Desátý ročník Pod parou festu proběhne v novém areálu v Moravské Třebové ve dnech 2. až 4. srpna. Vstupenky jsou v předprodeji k mání za 700 Kč. Seznam předprodejních míst a samozřejmě i seznam účinkujících a další informace najdete na webu festivalu.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY