Skyline pokřtí své debutové album

22.10.2001 19:01 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Skyline - Riders In The Store
© facebook interpreta
Skyline je pražská kapela, která existuje již od roku 1997. Její jádro tvoří autor převážné většiny hudby Hoffy_M a bubeník Radek Bureš. Kapela se během let rozrostla na šest až sedm členů - cellistu, saxofonistu, bubeníka, MCho a zpěváka, dvě zpěvačky a obsluhu hudebních mašinek a podobných zvukových hejblat. Vlastní kariéra Skyline začala na dnes již legendárním festivalu Jelení příkop, kde odehráli povedený koncert před takovými jmény jako jsou Fun-da-mental či The Orb.

Zpočátku se jejich styl definoval jako junglepop - spojení drum'n'bassu a popového pojetí skladeb, později přešli na stylově rozrůzněnou, celkově však autonomní směsici žánrů. Specialitou Skyline vždy bylo míchání progresivních elektronických zvukových postupů s živými nástroji - především s již zmíněným cellem a saxofonem. Tak tomu je i na zbrusu novém debutovém albu "Riders In The Store", které žánrově osciluje mezi leftfield breakbeatem a trancem, slyšet tu můžeme ale i vlivy techna nebo housu či ozvěny taneční hudby začátku let devadesátých. Album vznikalo v rozmezí května až září 2001, nahrávalo se ve studiu Ondřeje Ježka a míchalo v pražském studiu Skyline a v Benecku.

Křest alba proběhne 25.10. v pražském klubu Roxy a následovat ho bude dvouměsíční koncertní šňůra po České republice a související promo akce.

(Tisková zpráva klubu Roxy.)


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY