Buty vydají koncem května hořkosladké maličkosti

03.05.2012 10:30 - Martin Višňa | foto: facebook interpreta

Buty
© Buty
Buty, kapela, jež má na svém kontě známé hity jako "František", "Vrána", "Mám jednu ruku dlouhou" nebo "Tata", o sobě v posledních letech dávala vědět především živými vystoupeními. Nyní však svým fanouškům konečně vzkazuje: "Máme nové album!"

Novinka dostala název "Duperele", což v ostravském dialektu znamená maličkosti, drobnosti, zbytečnosti, a vyjde šest let po zatím poslední studiovce "Votom".

"Hodně jsme koncertovali, také kolem sebe sledovali pomačkaný svět a čekali na tu správnou chvíli. Ta přišla až v poslední době, kdy jsme už začali vnitřně cítit, že je třeba něco nového udělat. Musím říct, že když jsme s Radkem Pastrňákem udělali základy nových písní, úplně jsme ožili. Vlilo nám to novou krev do žil. 'Duperele' jsou ne vždy prvoplánově popově jednoduché songy k naší ne vždy křišťálově čisté době," uvedl na adresu nové desky bubeník kapely Richard Kroczek.

Novinka "Duperele" přinese třináct nových hořkosladkých písní a několik bonusů. K mání bude od 25. května, přičemž již v den vydání budou jednotlivé skladby v digitální podobě také ke stažení a poslechu na supraphonline.cz, na iTunes či službě MusicJet.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY