Jack White vede s bambitkou britský žebříček

30.04.2012 11:04 - Jakub Malar | foto: facebook interpreta

Jack White se svým prvním sólovým albem ukázal světu, že k úspěchu nepotřebuje za zády žádnou kapelu. První místo v britské albové hitparádě mluví za vše. Singlová jednička patří už čtyři týdny kanadské zpěvačce Carly Rae Jepsen a singlu "Call Me Maybe".
Carly Rae Jepsen - Call Me Maybe
© facebook interpreta
Už čtvrtým týdnem po sobě Britové nejvíce zbožňují singl "Call Me Maybe" od kanadské hvězdičky Carly Rae Jepsen. V závěsu se umístila tento týden nejúspěšnější novinka od Calvina Harrise. "Let's Go", ve které hostuje Ne-Yo, je už třetí singlová ochutnávka z chystaného třetího alba a zajímavostí je, že zatím všechny tři vydané singly skončily na druhém místě. Trojici nejlepších singlů uzavírají fun. s "We Are Young".

Pokud jde o další novinky, tak na ty je po uplynulém týdnu žebříček chudý. Druhou najdeme až na šedesáté páté pozici a je jí Miles Kane se skladbou "First Of My Kind". Třetím a posledním nováčkem pak je populární Glee Cast se singlem "How Will I Know" z repertoáru Whitney Houston na sedmdesátém třetím místě. Že ta banda ještě pořád někoho baví...

    Top 10 - singly:
  1. Carly Rae Jepsen - Call Me Maybe
  2. N Calvin Harris feat. Ne-Yo - Let's Go
  3. fun. feat. Janelle Monae - We Are Young
  4. ▼ Conor Maynard - Can't Say No
  5. Jessie J feat. David Guetta - Laserlight
  6. Alex Clare - Too Close
  7. Gotye feat. Kimbra - Somebody That I Used To Know
  8. B.o.B - So Good
  9. Nicki Minaj - Starships
  10. Train - Drive By

Kompletní singlový žebříček je k vidění zde.

Jack White - Blunderbuss
© facebook interpreta
Bývalý frontman The White Stripes Jack White se dokopal k natočení sólové desky a zatím to vypadá na úspěšný krok v jeho kariéře. Nejen že se nahrávka povedla, ona se i dobře prodává. Zatím není úplně jasné, jak dopadne po prvním týdnu v Americe, ale Velká Británie už hlásí první místo. Porazil Adele, která si po šedesáti šesti týdnech strávených v žebříčku vede pořád dobře. Na třetí místo si polepšila Lana Del Rey - vystřídala se s Nicki Minaj - a pětka patří další novince, kterou je sedmá studiová nahrávka Rufuse Wainwrighta "Out Of The Game". Jak zní Rufus naživo, se budeme moct přesvědčit na letošních Colours Of Ostrava.

Na třináctém místě jsou britští Feeder, kterým už sice dávno ujel vlak, ale přesto natáčejí dál nová alba. To poslední s řadovým číslem osm se jmenuje "Generation Freakshow". Dvacátí pátí jsou s novinkou "Voice Of Ages irští folkaři The Chieftains, kteří letos slaví neuvěřitelných padesát let od založení (na nahrávce se mimochodem podíleli Bon Iver a The Decemberists). Poslední novinkou v TOP 40 je Santigold (dříve Santogold) s druhou deskou "Master Of My Make-Believe" na třicátém třetím místě.

    Top 10 - alba:
  1. N Jack White - Blunderbuss
  2. Adele - 21
  3. Lana Del Rey - Born To Die
  4. Nicki Minaj - Pink Friday Roman Reloaded
  5. N Rufus Wainwright - Out Of The Game
  6. ▲ Alabama Shakes - Boys & Girls
  7. Olly Murs - In Case You Didn't Know
  8. Jessie J - Who You Are
  9. Emeli Sandé - Our Version Of Events
  10. David Guetta - Nothing But The Beat

Kompletní albový žebříček je k vidění zde.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY