Do Roxy se chystají Benga, Miss Kittin, Prince Of Tennis, DJ Die či Bruno Ferrari

24.04.2012 12:23 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Republic Of Two
© facebook interpreta
Jarní klubová sezóna pomalu vrcholí a ani Roxy nezůstává pozadu.V programu předního pražského klubu, který letos slaví dvacet let existence, najdete jak jména producentů a DJů ze světové extratřídy, tak celou řadu zajímavých koncertů. Pro snazší orientaci tu máme přehled těch nejzásadnějších akcí, na něž se v ROXY můžete těšit v následujících týdnech a měsících!

9. května - Departure w/ DeFuckTo, Maměn & DJ Row
Šestý díl koncertního projektu Departure, v jehož rámci renomovaní muzikanti a umělci představují své méně známé, ale zato pořádně talentované kolegy, bude mít tentokrát pod palcem zlínská hiphopová legenda DeFuckTo, která má aktuálně venku nové album "Triumf". Trio Headdy, Late a DJ Lowa si do Roxy na středu 9. května pozvalo dvojku Maměn & DJ Row, kterou si DeFuckTo vybrali na základě konkurzu na svém facebookovém profilu. Mladý rapper a producent Maměn pochází z Rychnova nad Kněžnou a muzice se věnuje zhruba pět let. Společně se svým parťákem De.Pres vydal dvě dema a debutové album "Potencial" (2011), na němž hostovali mj. Jay Diesel či Fosco Alma. Letos plánuje Maměn své první sólové EP, a nové tracky tak jistě představí i naživo v Roxy.
Facebook event
Start: 20:00 Live: DeFuckTo, Maměn & DJ Row
Předprodej: Ticketpro, Ticketportal a Tickestream za 90 Kč (+ poplatky), na místě 150 Kč

11. května - DJ Benga
Po dlouhých čtyřech letech se do Roxy znovu vrací jedno z nejzásadnějších dubstepových jmen - DJ Benga. Že je letos pětadvacetiletý Adegbenga Adejumo považovaný za jednoho z hlavních hybatelů dubstepu, není rozhodně náhodou. Hudební produkci se věnuje už od svých čtrnácti let, přičemž hutné vibrující subbasy a zkouřené reggae samply mu učarovaly snad už v momentě, kdy se poprvé objevil v dnes již neexistujícím klubu Velvet Rooms na noci Forward>> pověstné tím, že právě zde se zrodil dubstep. Ať už sám, nebo společně se Skreamem, s nímž se u nás v roce 2008 představil poprvé, vydal během následujících let celou řadu nejen pro dubstep veledůležitých releasů včetně skvělého debutu "Diary Of An Afro Warrior" (2008). Jméno Benga tak už několik let platí za jeden z největších dubstepových pojmů současnosti.
Facebook event
Start: 22:00 Special Guest: DJ Benga (Benga Beats/UK) DJs: Tuco (Beatcase, Meanbucket), Smack (A51/CZ), Dryman (Dubsteblog) Chill out: AHZ & Kamcza VJ: Quark/astraL d:VISION
Předprodej: Ticketpro, Tickestream a Ticketportal za 220 Kč (+ poplatky), na místě za 300 Kč.

12. května - Miss Kittin @ Flow
Po "dubnové" krásce z Ruska Nině Kraviz se v květnu na Flow Roxy představí další headlinerka. V sobotu 12. 5. se těšte na DJane, producentku a divokou performerku z Paříže. Těšte se na Caroline Hervé aka Miss Kittin! Charakterizovat tuhle francouzskou kočičí rebelku je věc nelehká. Už od počátků své kariéry, které se datují do poloviny devadesátých let 20. století, se v její muzice mísí celá řada žánrů a stylů, což dokazují jak její dvě společné desky s Hackerem ("First Album" z roku 2001 a "Two" z roku 2009), tak sólová alba "I Com" (2004) a "Batbox" (2008). Podobně nesvázaný jako její hudební záběr, v němž lze slyšet electro, tvrdé techno, acid nebo rave, je i Carolinin vokální projev pohybující se někde na pomezí klasického zpěvu, rapu a nespoutaného řevu. Na květnové Flow nás tak čeká hodně zajímavý a divoký večírek, v jehož rámci možná Miss Kittin představí i nové věci z na letošek chystané třetí sólovky.
Facebook event
Start: 22:00 Special Guest: Miss Kittin Resident DJs: Roman Rai (roxy prague/moving pictures), Fatty M (roxy prague) Support DJ: Matty B Chill Out: Ondrej Psyla & Zjook VJ: Pexi
Předprodej: Ticketpro, Ticketportal a Ticketsream za 200 Kč (+ poplatky), na místě za 300 Kč.

15. května - Republic Of Two @ Roxy Late Night Acoustic Chill Out Show Case
Chcete si užít koncerty zajímavých jmen a mít je doslova na dosah ruky v unikátním komorním prostředí, které nemá daleko k pohodlí vlastního obýváku? Pak dorazte na pátý díl nového koncertního projektu Roxy Late Night Acoustic Chill Out Showcase! Jeho hosty tentokrát budou 15. března v Chill Outu Roxy indie-folkoví Republic Of Two, kteří vystoupí v exkluzivním akustickém setu tentokrát pouze jako duo, které tvoří zakládající členové Jiří Burian a Mikoláš Růžička. Těšte se na citlivý indie-folk nasáklý skandinávskou lehkostí a britskou melodičností, který promění Chill out Roxy v klidný hudební přístav uprostřed rozbouřených vod všednodennosti a stresu.
Facebook event
Start: 20:00 Live: Republic of Two & support
Předprodej: Ticketpro, Ticketportal a Tickestream za 90 Kč (+ poplatky), na místě za 150 Kč.

16. května - Prince Of Tennis & Prodavač
Pánové David Volenec a Honza Čechtický jsou u nás už docela pojem, znát je můžete ze Sebastians, Colorfactory a aktuálně také jako Prince Of Tennis. Právě pod tímto jménem loni vydali ceněný debut "Urbi And Orbi", za nějž získali nominaci na cenu české hudební kritiky Apollo a který ocenili redaktoři musicserveru v makrorecenzi víc než slušným skóre 7,8 z 10. Vřele přijaté album nyní konečně představí také naživo v rámci mini tour po ČR, přičemž koncert v Roxy bude jejich vůbec prvním samostatným pražským vystoupením. Čekejte svěží a moderní muziku, které v ČR není nikdy dost. Jako support navíc vystoupí kapela Prodavač, nový to projekt Šampona, bývalého zpěváka Sporto.
Facebook event
Start: 20:00 Live: Prince Of Tennis Support: Prodavač
Předprodej: Ticketpro, Ticketportal a Tickestream za 150 Kč (+ poplatky), na místě 200 Kč

18. května - DJ Die feat. MC Retna @ Bush Třetí pátek v měsíci patří v Roxy už tradičně klubové noci Bush a nejinak tomu bude i v květnu, konkrétně 18. 5. kdy dorazí d'n'b matador DJ Die, kterého doplní na pódiu britský MC Retna. DJ Die patří na d'n'b scéně mezi skutečné legendy. Znát ho můžete coby člena kultovní Full Cycle Crew, kde se dal dohromady s Ronim Sizem, s nímž působil v projektech Reprezent a Breakbeat Era. Hodně povedené je ale také Diovo společné album "I Kamanchi" s dalším členem Full Cycle Crew Krustem nebo spolupráce s DJem Clipzem, s nímž nahrál takové pecky jako "Black Doves" nebo "Good Old Days". Od roku 2007 pak Die vede vlastní label ClearSkyz Recordings, kde vydává své vlastní věci, ale i mladá nadějná jména typu Break nebo Interface stejně jako své spolupráce s lidmi jako Ben Westbeech nebo Leonie Laws. Na květnové Bushi tak můžete očekávat pořádnou nálož od jednoho z nejpovolanějších a nejzkušenějších d'n'b DJs doprovázenou údernou dikcí divokého britského MC Retny.
Facebook event
Start: 22:00 Special guests: DJ Die feat. MC Retna Resident DJ: Ghonazles Guest Djs: bude doplněno Chill out: bude doplněno VJ: bude doplněno
Vstupné do 23:00 za 100 Kč (+ poplatky), poté 200 Kč

19. května - LOL Boys @ Vibrator Po mnichovských bass divočácích Schlachthofbronx láká druhý letošní díl party Vibrator na zaoceánský import v podobě americko-kanadských LOL Boys. Producentská dvojka Markus G. (Montreal) a Jerome P. (Los Angeles), která se v roce 2010 uvedla debutovým EP "123" vydaným na labelu Palms Out Sounds, se těší masivní podpoře řady respektovaných tastemakerů i DJs pro svůj neotřelý sound, jenž lze jen těžko vměstnat do zavedených škatulek. Jinými slovy - elektronická moderna, jak se sluší a patří! V Roxy tak ten večer dostanete vrchovatou porci zajímavé směsi latino beatů, romantických synťáků, hutných basů, tak trochu podivných vokálů a toho nejlepšího housu aneb zas jednou mejdan pro milovníky těch nejčerstvějších flákot, které jsou v ranku moderního tanečního undergroundu k mání…
Facebook event
Start: 22:00 Special guests: LOL Boys (USA) Resident DJ: Tvyks Guest DJs: Dryman, Mickey The Kid Chill out: bude doplněno VJ: bude doplněno
Vstupné do 23:00 za 100 Kč (+ poplatky), poté 200 Kč.

23. května - Bruno Ferrari
New wave, mutanti, electro, disco, glam rock a protifašistický kabaret. To vše uvidíte a uslyšíte v nové show Bruna Ferrariho, který se vrací po šesti letech s novou deskou "Vaudeville" v produkci Johna Fryera, který má na svém kontě například první album Depeche Mode "Speak & Spell" nebo prvotinu Nine Inch Nails "Pretty Hate Machine". Bruno zároveň povolal zpět do akce legendární kabaret Zlatá kozačka, který obohatí jeho show o bláznivé skeče z připravovaného muzikálu "Disco horečka třetí říše". Aby toho nebylo málo, můžete se po koncertě těšit také výživnou afterparty pod taktovkou berlínského electro-disco-rockového matadora Steva Morella!
Facebook event
Start: 20:00 Live: Bruno Ferrari, kabaret Zlatá kozačka after party DJ: Steve Morell
Předprodej: Ticketpro, Ticketportal a Tickestream za 150 Kč (+ poplatky), na místě budou stát 200 Kč.

Dále se v Roxy těšte také na:

04. 05. - Shadowbox w/ Camo & Krooked (AT)
05. 05. - One Night w/ Cubik
07. 05. - Free Mondays live Hudson Falcons (USA) & Gangnails (CZ)
14. 05. - Free Mondays live Rara Avis - křest alba "Expectations", host: Unique Figurines
25. 05. - Sexonwax label night w/ OMID 16B (UK)
08. 06. - Shadowbox w/ Fred V & Grafix (UK)
22. 06. - Drumandbass.cz Night
23. 06. - House Elements w/ Fitalic (NL)


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY