Exkluzivní průvodce novým albem Natalie Imbruglie

25.10.2001 05:00 - Pavel Parikrupa | foto: facebook interpreta

Australská zpěvačka Natalie Imbruglia se proslavila obrovským hitem "Torn" a albem "Left Of The Middle". Její nová deska s názvem "While Lilies Island" byla nahrávána několik let a konečně má být uvedena na pulty prodejen 5. listopadu. Na MusicServeru máte ale už nyní možnost ochutnat alespoň malou upoutávku nových písniček.
Natalie Imbruglia - White Lilies Island
© facebook interpreta
Po třech letech od obrovského hitu "Torn" a úspěšného alba "Left Of The Middle" australská zpěvačka Natalie Imbruglia (příjmení signalizuje italský původ otce), bývalá modelka a herečka mýdlových oper, přichystala novou desku s poetickým názvem "While Lilies Island", která ji prý stála mnoho práce a nervů, protože chtěla vytvořít lepší nahrávku, než bylo její debutové album. Na MusicServeru se už dnes můžete blíže seznámit s téměř celou deskou.
Upozornění - finální podoba desky má celkem dvanáct skladeb (navíc jsou na ní "Sunlight" a "Talk In Tongues"). Album se na pultech prodejen objeví v pondělí 5. listopadu.

1. That Day (4:45)
První singl a hit, který se již stihl uchytit v rádiích, netypicky nervní nápěv a nejrychlejší věc alba. Spoluautorem je Patrick Leonard, známý spoluprací s Madonnou.

2. Wrong Impression (4:18)
Tato písnička z kraje možná trochu připomene hit "Torn", příjemná kytara, zpěvný popěvek, jedna z mála rychlejších na desce.

3. Beauty On The Fire (4:23)
Jemně bublající elektronika, poklidná melodie se vyloupne do chytlavého refrénu, tempo alba se začíná pomalu uklidňovat.

4. Satellite (3:08)
Příjemná hravá melodie jako stvořená pro léto, pro změnu jediná trochu veselejší. Natalie si zde s posluchačem mile zahrává a hudba je optimistická.

5. Do You Love (4:44)
Pomalá, sentimentální věc - naznačuje věci příští, až do konce desky se písně nesou v pomalém tempu.

6. Goodbye (5:02)
Ještě pomalejší smutná píseň s výrazným kytarovým riffem uprostřed, kdy se skladba vzedme k výšinám...

7. Everything Goes (4:02)
Opět pomalá balada. Natalie zpívá svým jakoby dýchavičným hlasem a zní to o to naléhavěji. I když se jedná o popík, nepůsobí nijak plytce.

8. Hurricane (3:34)
Čtvrtá pomalá písnička v řadě, velmi jímavá melodie. I když jsou ty pomalé písně opravdu pěkné, asi by to chtělo oživení.

9. Butterflies (4:58)
Překvapení - opět pomalá skladba, jen refrén a závěr už je trochu hybnější. Pro tuto desku je typické, že po pomalém začátku přichází krásný vypjatější refrén.

10. Come September (4:11)
Melodie volně navazuje na "Butterflies", volný rozjezd kytary, tentokrát střední tempo, nádherný refrén, jasný hit. Vygradovaný závěr, výborné zakončení desky.

Z této ochutnávky nových písniček jsem byl nadšen a vypadá to, že album "While Lilies Island" zaznamená úspěch - velmi dobré, převážně pomalé písně, kvalitní produkce a v neposlední řadě vzhled Natalie zřejmě povede desku k úspěchům. Zcela zaslouženě.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY