Booka Shade přivezou na Open Air Festival pestré electro

19.04.2012 16:56 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Booka Shade
© facebook interpreta
Taneční scéna Open Air Festivalu (9. až 11. srpna) hlásí další jméno: rozjetý večer posílí mix housu a techna v podání berlínského dua Booka Shade. Na pódiu předvedou energickou live show podpořenou obří světelnou podívanou a interaktivní videoprojekcí napojenou přímo na hudební nástroje. Kombinací elektroniky s prvky klasické hudby, rocku i jazzu oslovují Arno Kammermeier a Walter Merziger nejen fanoušky taneční hudby, ale také jiných žánrů. Rozhodně si je nezaškatulkujete. Jejich hudba nezná hranic.

Během dlouhých 25 let spolupráce Arno a Walter zjistili, že omezit se na jeden vyhraněný žánr hudby je pro ně takřka nemožné. Pod různými názvy začínali s electro-popovými sety obrážet německou klubovou scénu, později se nechali najímat jako tvůrci filmových soundtracků a popových hitů. Tuto cestu ale brzy zavrhli a dodnes na ni vzpomínají jako na spíše depresivní období své tvorby. "Tehdy nám to bylo všechno jedno. Dneska řešíme každou notu," říká Arno. Až v roce 2002 konečně najeli na tu správnou kolej a založili si v Berlíně nahrávací společnost Get Physical Music, líheň německé moderní taneční hudby, kde vydali čtyři vlastní alba. Kromě vlastní tvorby slaví úspěch i s remixy pro nejrůznější jména, a to od Depeche Mode přes Mobyho až po Kings Of Leon.

Od vydání své poslední desky "More!" v roce 2010 jsou na téměř nepřetržité tour, spokojenější než kdy dřív. A spokojení jsou i jejich fanoušci - za svá živá vystoupení byli Booka Shade nominováni magazínem Resident Advisor mezi světovou Top 5 Live Shows a zahráli si na předních akcích elektronické scény, jako je třeba barcelonský Sónar Festival.

Neotálejte s koupí lístků za 880 Kč, jelikož od dubna se cena základní vstupenky mění na 990 Kč a VIP na 1 860 Kč. Toto zvýšení se tudíž dotkne i akce 1+1 vstupenka zdarma na www.o2extra.cz/klub, kde od května vyjde jeden běžný lístek v přepočtu na 495 Kč.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY