Peshata ke svým patnáctinám spojí síly se swingovým orchestrem

06.04.2012 14:54 - Martin Višňa | foto: facebook interpreta

Peshata
© facebook.com/pages/peshata
Jihočeští zoopunkeři Peshata zhudebňují příběhy ze života zvířat již patnáct let. U příležitosti tohoto výročí kapela spojí síly s táborským Swing Bandem a 14. dubna v tamním klubu Milenium toto spojení předvede naživo.

Jako lákadlo na netradiční vystoupení, které bude mít punkový drive, ale zároveň bohatý orchestrální zvuk, již soubory koncem loňského roku připravily několik nahrávek, které jsou ke slyšení na Bandzone. Fanoušci se také během koncertu dočkají dlouho slibovaného klipu k písni "Legendární vegetarián", který vznikal téměř dva roky.

Kromě Peshaty a Swing Bandu na narozeninovém koncertu vystoupí soběslavští Hodně podně a Covers For Lovers, přičemž obě formace v rámci koncertu pokřtí svá nová alba, a s punk-folkovými pověstmi dojedou ze Slaného Deratizéři. Vstupné na koncert stojí v předprodeji 110, na místě pak 160 korun.

Kapela Peshata vznikla v Táboře v roce 1997 a ještě téhož roku natočila první demo "Ze života zvířat", které se stalo odrazovým můstkem stylu nazvaného pešatovci zoopunk. Po dalších třech demonahrávkách, personálních změnách a také účasti v semifinále soutěže Coca Cola Popstar konečně vychází v roce 2006 oficiální album "Hra na doktora". Záhy ovšem brzdí činnost kapely odchod zpěváka a textaře Petra Bíny, kterého později nahrazuje student zemědělské univerzity Tomáš Blažek. Táborská tradice zoopunku tedy zůstala zachována a definitivním stvrzením se stalo předloňské album "Svět za sifonem".


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY