Za zvuk "Not Your Kind Of People" Garbage může David Bowie

05.04.2012 16:17 - Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Garbage
© terminator.wikia.com
Na Valentýna jsme vám přinesli novinku o chystané desce Garbage, včera pak první videoklip. Dlouho očekávaná nahrávka s titulem "Not Your Kind Of People" vychází 14. května, a jak nyní prozradila zpěvačka Shirley Manson, její zvuk bude ovlivněn pestrou škálou umělců. Od Davida Bowieho přes Cocteau Twins k Siouxsie Sioux.

Veřejnost se nové informace dověděla díky rozhovoru na UStream, který proběhl 3. dubna. Zazněly také otázky, které fanoušci skupiny uveřejnili na Facebooku Garbage. Když byla tedy frontmanka dotázána, zdali nahrávka přináší nějaké "nové vlivy", odpověděla: "Podívala jsem se zpátky do minulosti - hlavně na ty lidi, díky kterým jsem po hudební stránce vyrostla."

A jak veškeré přípravy novinky vidí další z muzikantů Butch Vig? "Nejzajímavější bylo dostat nás všechny do studia. A když jsme se tam konečně sešli, nové písně začaly vznikat tak nějak samy. Nikdo necítil žádný nátlak. Byli jsme volní - nebyla tu žádá smlouva s labelem, takže nám nikdo nic nezakazoval ani nepřikazoval. Celkově bych to charakterizoval jako 'hravé období'."


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY