Lenka Nová se hlásí o slovo s novinkou

05.04.2012 15:02 - Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Lenka Nová
© archiv
Zpěvačka Lenka Nová, kterou můžete znát z působení v kapele Laura a její tygři a také z projektů Michala Horáčka "Ohrožený druh" a "Kudykam", vydává 1. května po osmi letech nové sólové album nazvané "Psí hodina". Slibuje na něm plno zajímavých písniček a ženských příběhů a spoustu skvělých muzikantů. V plánu jsou také křty, které proběhnou 3. května v brněnském Metro Music Baru a 9. května v pražském Jazz Docku.

"Deska zrála dlouho. Nic, s čím jsme nebyli stoprocentně spokojeni, jsme nepustili dál. Na rozdíl od prvního alba, kde jsme se zcela záměrně žánrově rozkročili, jsme se nyní snažili najít zcela typický zvuk a náladu," uvádí sama autorka v oficiální tiskové zprávě. K novince, která finálně obsahuje deset kousků, ještě dodává: "Jsou to obyčejné písničky, které jsme oblékli do hezkých zvuků, a to nejen akustických nástrojů. Společným tématem jsou příběhy o různých fázích ženského života - zamilovanosti, manželství, milencích, mateřské lásce, věrnosti, oddanosti, sebelítosti, zaslepenosti, samotě či přátelství."

A co víc, na desce se sešel "tým snů" Lenky Nové. Z lidí, kteří stáli u zrodu nahrávky, jmenujme například jejího manžela Michala Pelanta, kterého můžete znát jako kytaristu díky spolupráci s Davidem Kollerem. Pro svou manželku napsal většinu písniček a všechny z velké části zaranžoval. Jednu složil také David Koller. Album dále nahráli hudebníci jako Jakub Vejnar (basák od Anety Langerové), Roman Vícha (bubeník z Toxique), Beata Hlavenková (klavír, aranže a jiné zvuky, které jste mohli slyšet také ve tvorbě Lenky Dusilové nebo Eternal Seekers) a také třeba Michal Nejtek (klavír a klávesy, jejichž zvuk se líbí také Davidu Kollerovi a Agon Orchestra). Dalším zásadním mužem je Lukáš Pavlásek, který napsal většinu textů.

A jak deska dostala svůj neobvyklý název? S tou myšlenkou pojmenovat desku "Psí hodina" přišel režisér Martin Krejčí. Jeho nápad Lenka komentuje slovy: "Od začátku se mi název líbil. Psí hodina pro mě znamená určitý čas, který přináší nevratnou změnu, která ovlivní váš zbytek života. Sama jsem si takovými zvraty prošla, a tak je toto téma pro mě aktuální a silné."


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY