V Praze vystoupí Brazilka CéU

23.03.2012 16:32 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

CéU
© facebook interpreta
CéU, světově nejžádanější brazilská zpěvačka, vystoupí na zahajovacím koncertu doprovodného programu letošního Respect Festivalu. Navazuje na zázračný mix, z nějž se v šedesátých letech v Riu de Janeiro zrodila bossa nova. Brazílie je pověstná éterickými, ale přitom silně expresivními a výsostně muzikálními ženskými hlasy. Tuzemské publikum se o tom přesvědčí 3. dubna v Paláci Akropolis. Show startuje v 19.30.

CéU, vlastním jménem Maria do Céu Whitaker Poças, pochází ze Sao Paula. Zpěvačka se inspiruje především hudbou s kořeny v Africe - jazzem, reggae i nigerijským afrobeatem. K éterickému, hluboce expresivnímu, sluncem prozářenému zpěvu přidává elektroniku a reggae, aranžmá jsou mistrovským dílem v umění dosáhnout maximálního účinku pouhým náznakem. Získala nominace jak na ceny Grammy, tak i na jejich paralelu Latin Grammy. Zatím největším zlomem v její kariéře bylo druhé album "Vagarosa" z roku 2009, právem označované za nejlepší brazilskou nahrávku roku, které elegantně spojuje akustické nástroje s elektronikou, a zpěvačku rázem vyneslo mezi nejžádanější brazilské umělce v cizině.

Brazilská hudba je u nás zatím téměř neznámá a koncert CéU, která v Praze představí své nové album "Caravana Sereia Bloom", je unikátní příležitostí se s ní seznámit. Předprodej zajišťuje síť Ticketpro a Palác Akropolis. Vstupné v předprodeji stojí 360 Kč na stání a 410 Kč na sezení na balkóně. Na místě zaplatíte o čtyřicet korun více.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY