Konono N°1 předvedou Praze garážovou hudbu z Konga

22.03.2012 12:20 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Konono N°1
© facebook interpreta
Z transovních rituálů přímo do elektronických tanečních experimentů bez mezipřistání. Hudba z válečné zóny jižního Konga, přenesená na periferii metropole Kinshasy, s drnkacími skříňkami, megafony, perkusemi z autovraků a po domácku vyrobenými mikrofony. Přesně o tom je tvorba Konono N°1, která již 27. března uchvátí v pražském paláci Akropolis české publikum.

Styl Konono N°1 má původ v rituálech matanga, při nichž se široké příbuzenstvo loučí se zemřelým a vstupuje přitom do transu. Tahle hudba je na hony vzdálená intelektuálním, esteticky vybalancovaným stylům, dnes řazeným do world music. Že má daleko blíž k proto technu, posthardcoru, postindustriálním a postrockovým avantgardistům, správně odhadl belgický promotér Tony van der Eecken, který skupinu zkontaktoval s holandskou noise-postpunkovou kapelou The Ex. "Věřili jsme mu - a naše společné koncerty potvrdily, že měl pravdu," říkají The Ex. V roce 2011 získali Konono N°1 americkou Grammy za spolupráci s Herbie Hancockem.

Koncert začíná v půl osmé večer. Předprodej vstupenek zajišťuje síť Ticketpro a Palác Akropolis. Lístky v předprodeji stojí 380 Kč na stání a 430 Kč na sezení. Na místě zaplatíte 450 Kč a 500 Kč.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY