EuroConnections přiveze do Prahy berlínské I Heart Sharks

21.03.2012 08:22 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

I Heart Sharks
© facebook interpreta
Palác Akropolis uvítá poslední březnový čtvrtek berlínskou skupinu I Heart Sharks, která patří mezi největší objevy německé nezávislé scény posledních let. V mezinárodním triu se potkávají londýnské zvukové inovace, bavorská preciznost a newyorské hipsterství a výsledek připomíná Foals nebo Bloc Party. Energický dance-punk I Heart Sharks doplní na březnových EuroConnections, jež proběhne 29. března v Paláci Akropolis, Dikolson, oceňovaný elektronický projekt Filipa Míška známého ze skupin Roe-Deer a Khoiba.

V kapele I Heart Sharks se potkaly tři odlišné hudební kultury i osobnosti, a proto není divu, že jejich hudba je mimořádně originální. Energie rocku a vynalézavost elektronické hudby dává dohromady třaskavý disco-punkový amalgán, který německý hudební tisk popisuje jako "setkání The Cure a Kraftwerk na tanečním parketu". Svoji pověst budovali předskakováním stylově spřízněným kapelám Cobra Starship, Does It Offend You, Yeah? nebo Zoot Woman a vloni procestovali Německo s Friendly Fires.

Svůj domácí koncertní debut si na březnových EuroConnections odbude i český projekt Dikolson, za nímž stojí kytarista a producent Filip Míšek, neodmyslitelná součást pražské nezávislé scény nultých let. Jeho loňský sólový debut "The Bear Is Sleeping Now" plný introvertního downtempa vzbudil značný ohlas a vysloužil si například nominaci na hudební cenu Apollo.

Koncert začíná v 19.30. Předprodej lístků zajišťuje kavárna Paláce Akropolis a síť Ticketpro, kde nyní stojí 240 Kč (+ poplatky). Na místě budou vstupenky stát 320 Kč.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY