Gotye dál ovládá britské singly

19.03.2012 15:11 - Katarína Straková | foto: facebook interpreta

Kromě talentovaného Belgičana se tentokrát v britské hitparádě objevuje několik jmen, která stojí za zmínku. S novým singlem přichází třeba Alexandra Burke, Jason Mraz nebo Swedish House Mafia, první albová desítka zase připomíná ples debutantů - křepčí tu například Michael Kiwanuka nebo Marcus Collins.
Gotye - Somebody That I Used To Know
© facebook interpreta
Čtvrtý týden po sobě si pro sebe první singlové místo uzurpuje Gotye, který je následován písničkou "Starships" od Nicki Minaj. Bronzem je potom obtěžkán aktuální song Alexandry Burke, která má ve zvyku to v Británii se svými singly dotáhnout až na jedničku. Uvidíme, jak se jí bude dařit s novinkou "Elephant", na níž spolupracovala s Erickem Morillem, kromě jiného autorem hitu "I Live To Move It" z počátku 90. let.

"Erick je člověk, kterého totálně obdivuji - je to fantastický producent a DJ. Když kývl na spolupráci se mnou, byla jsem nesmírně šťastná a je mi velkou ctí s ním pracovat, je to skvělý muž," netají své nadšení britská zpěvačka, jejíž druhé album "Okay Dot Com!" se už brzy objeví v obchodech.

Následující novinka obsadila třinácté místo. Je to třetí singl "Grayhound" z chystané desky "One Night Stand" od Swedish House Mafia. Posledním nováčkem v hitparádě je Jason Mraz s velmi povedeným singlem "I Won't Give Up". Skladba by se měla objevit i na zpěvákově čtvrté studiovce "Love Is A Four Letter Word", která vyjde 17. dubna.

    Top 10 - singly:
  1. Gotye - Somebody That I Used To Know (feat. Kimbra)
  2. Nicki Minaj - Starships
  3. N Alexandra Burke - Elephant (feat. Erick Morillo)
  4. Emeli Sandé - Next To Me
  5. Flo Rida - Wild Ones (feat. Sia)
  6. David Guetta - Titanium (feat. Sia)
  7. DJ Fresh - Hot Right Now (feat. Rita Ora)
  8. David Guetta - Turn Me On (feat. Nicki Minaj)
  9. ▼ Stooshe - Love Me (feat. Travie McCoy)
  10. Jay-Z & Kanye West - Paris

Kompletní singlový žebříček je k vidění zde.

Michael Kiwanuka - Home Again
© facebook interpreta
První novince albového žebříčku tento týden patří čtvrtá pozice. Jedná se o očekávaný debut "Home Again" Michaela Kiwanuky, britského soulového muzikanta, jenž byl v anketě BBC Sound Of 2012 označen za největší naději roku 2012. O produkci desetistopého alba se postaral frontman kapely The Bees Paul Bulter.

A v TOP 10 najdeme ještě jednoho debutanta, Marcuse Collinse, jenž svou první řadovku skromně pojmenoval po sobě. Finalista osmé série X-Factoru na ní pracoval s Garym Barlowem z Take That, který ho v průběhu soutěže koučoval a po jejím skončení mu nabídl spolupráci, což Collins s radostí přijal. Zatím se zdá, že toho nebude litovat.

A nakonec stojí za zmínku šestatřicáté místo, kde se usadila devátá studiovka "Sign Of Your Love" hudebníka Jasona Donovana. Třiačtyřicetiletý Donovan v Británii slavil úspěch hlavně na začátku 90. let, kdy se jeho první desky umisťovaly na předních pozicích prodejních žebříčků (za debut "The Good Reasons" má dokonce pět platinových desek), s postupem let ale prodejnost klesala a nezdá se, že by se australský zpěvák hodlal na vrchol vrátit.

    Top 10 - alba:
  1. ▲ Military Wives - In My Dreams
  2. Emeli Sandé - Our Version Of Events
  3. Adele - 21
  4. N Michael Kiwanuka - Home Again
  5. Bruce Springsteen - Wrecking Ball
  6. Ed Sheeran - +
  7. N Marcus Collins - Marcus Collins
  8. Lana Del Rey - Born To Die
  9. David Guetta - Nothing But The Beat
  10. Lionel Richie - Tuskegee

Kompletní albový žebříček je k vidění zde.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY