Na vrcholu české prodejní hitparády stanul Daniel Landa

14.03.2012 10:05 - Jakub Malar | foto: facebook interpreta

Daniel Landa si pro své fanoušky už popáté přichystal záznam ze živého vystoupení. Nové DVD (+ CD) dostalo název "Vozová Hradba (Tour 2011)" a Landa se s ním po pár letech vrací na vrchol domácí prodejní hitparády. V rádiích žádná změna - stále vedou "Šrouby a matice".
Mandrage - Moje krevní skupina
© facebook interpreta
RÁDIA - Můžete si myslet, co chcete, ale takový český hit jako "Šrouby a matice" od Mandrage tady hodně dlouho nebyl. Nechme stranou kvalitu, ale pokud jde o úspěšnost jak v rádiích, tak u posluchačů (věřte tomu, že tahle skladba je opravdu populární a ne uměle vytažená), jde o fenomén. Od padesátého prvního týdne minulého roku až po ten desátý toho letošního z prvního místa spadli pouze jednou, když je na týden vystřídali Coldplay. Jsem zvědavý, jak dlouho bude trvat, než se najde český interpret, který bude schopný na tento úspěch navázat. Tolik k prvnímu místu. Druhé si udržel Michel Teló s hitem "Ai se eu te pego" a to třetí patří dalšímu fenoménu - Laně Del Rey a skladbě "Video Games".

K nově příchozím tentokrát patří američtí indie popaři fun. a jejich společný singl se zpěvačkou Janelle Monáe "We Are Young" na šedesáté první příčce, slovenský objev z druhého ročníku Česko Slovenské SuperStar Celeste Buckingham se skladbou "Nobody Knows" na šedesáté šesté příčce, pak také další objev z Ostravy Elis s "Depressing Valentine's" na příčce devadesáté sedmé a o příčku níže u nás nedávno vystoupivší LMFAO s titulní skladbou z druhého alba "Sorry For Party Rocking". Toť vše.

Top 10 ČR - rádia:
  1. Mandrage - Šrouby a matice
  2. ▬ Michel Teló - Ai se eu te pego
  3. Lana Del Rey - Video Games
  4. ▲ Sunrise Avenue - Hollywood Hills
  5. Marlon Roudette - New Age
  6. Tomáš Klus - Nina
  7. Flo Rida - Good Feeling
  8. Gotye feat. Kimbra - Somebody That I Used To Know
  9. Rihanna feat. Calvin Harris - We Found Love
  10. Foster The People - Pumped Up Kicks

Top 100 RÁDIO 10/2012 - novinky:
61. fun. & Janelle Monáe - We Are Young
66. Celeste Buckingham - Nobody Knows
97. Elis - Depressing Valentine's
98. LMFAO - Sorry For Party Rocking

Daniel Landa - Vozová hradba (Tour 2011) DVD
© facebook interpreta
PRODEJNOST - Daniel Landa se svým novým DVD "Vozová Hradba (Tour 2011)" ukončil pětitýdenní prvenství kanadského písničkáře Leonarda Cohena. Ten spadl s deskou "Old Ideas" na třetí místo, a Tomáš Klus, tak zůstal s "Rackem" neohrožen na druhém místě, které si drží už šest týdnů (od 39. týdne, kdy deska vyšla, nešla níž než na druhou pozici). Novinka Bruce Springsteena "Wrecking Ball" ani na jednu z těchto nahrávek nestačila a skončila čtvrtá. Jde ale o jedinou novinku v top desítce.

Další novinka je na místě dvanáctém a jde o výběr "Taneční liga" s pořadovým číslem 137. Je to možná trochu k neuvěření, ale tahle kompilace vychází již šestnáct let! Dvacátý pátý je Oceán s DVD "Oceán pod pyramidou snů / V Řecku", což jsou starší záznamy poprvé k dostání v tomto formátu. Po všech těch reedicích by mě zajímalo, kdy se konečně dočkáme nové desky. A když jsme u těch DVD, zmíním ještě "Kinotour" od skupiny Kryštof na na třicáté páté pozici.

Top 10 - prodejnost:
  1. Daniel Landa - Vozová Hradba (Tour 2011) DVD
  2. Tomáš Klus - Racek
  3. Leonard Cohen - Old Ideas
  4. new Bruce Springsteen - Wrecking Ball
  5. Flamengo - Kuře v hodinkách
  6. Adele - 21
  7. Kašpárek v rohlíku - Ten Halywůd
  8. Lana Del Rey - Born To Die
  9. Mandrage - Moje krevní skupina
  10. Tomáš Klus - Cesta do záhu(d)by

TOP 50 Prodejní 10/2012 - novinky:
4. Bruce Springsteen - Wrecking Ball
12. Různí - Taneční liga 137
25. Oceán - Oceán pod pyramidou snů / V Řecku DVD
35. Kryštof - Kinotour CD+DVD
40. Metallica - Beyond Magnetic
48. Nebe - Legosvět

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 10. týden najdete na stránkách IFPI zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY