Na Lunchmeat Festival 2012 míří Kode 9

12.03.2012 17:12 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Lunchmeat Festival 2012 flyer
© facebook interpreta
Lunchmeat Festival, přehlídka progresivní elektronické hudby a vizuálního umění, se překlápí do třetího ročníku své existence. Stejně jako během předešlých dvou let se mezi 8. a 24. březnem Praha, respektive její veřejný prostor a prostory galerie NoD, kina Bio Oko a MeetFactory stanou průsečíkem tvorby kvalitních hudebníků a vizualistů z různých koutů Evropy i z České republiky.

Skotský hudebník a teoretik Steve Goodman aka Kode 9 (Hyperdub), Hecq (Hymen Records), DMX Krew (Rephlex) nebo britské duo Author (Tectonic), to jsou výrazná jména vystupujících hudebníků. Z vizuálních umělců je to pak například Španělka Alba G. Corral, české uskupení Spam ve složení Vladimir 518 a David Vrbík nebo londýnská umělkyně Florence To, která své vystoupení připraví v rámci předcházející čtrnáctidenní rezidence. Právě rezidenční pobyt vizuálních umělců, během kterého vzniká unikátní stage design vytvářený pro vystoupení hudebního headlinera, je specialitou festivalu. Kromě vizualistky Florence To je letošním rezidentem i nadčasový hudebník a sound-designer, Němec Ben Lukas Boysen, s pseudonymem Hecq, který do Prahy přicestuje týden před festivalem. Z rezidence tak poprvé vzejde nejen vizuální, ale i hudební tvorba, kterou bude možné vidět a slyšet v sobotu 24. března v MeetFactory.

Účast zakladatele dubstepového labelu Hyperdub, duchovního otce dubstepové sonic generation a hudebního teoretika Stevea Goodmana, vystupujícího pod jménem Kode 9, je festivalovou perličkou. Ve spolupráci s berlínským duem vizuálních umělců MFO představí Kode 9 v kině Bio Oko projekt Her Ghost. Ten vzdává hold klasickému sci-fi filmu "La Jetée" francouzského režiséra Chrise Markera. Goodmanova účast na Lunchmeat Festivalu páteční session v Biu Oko ale nekončí. Jeho DJ set bude součástí programu dubstepové Very Foreign Affairs stage v sobotní MeetFactory.

Pro dubstepovou stage se chystá speciální zvuková soustava Sonic Spa, která je v současné době tím nejlepším, co lze v České republice složit. Tento fakt by mohl být zaslouženou odměnou všem "srdcařům", kteří o patřičné vrnivé base doposud jen snili nebo si ji jezdili poslechnout a prožít za hranice. Plný zvuk se bude odehrávat za nulové vizualizace, návštěvníci se tak budou moci do zvuku doslova ponořit a ve tmě dopřát odpočinek svým očím po předchozí zrakové stimulaci na hlavní stagei a během programu v předešlých dnech.

Doprovodný program festivalu představuje série sedmi projekcí ve veřejném prostoru. Ty se budou odehrávat na různých místech v Praze až do dvou hlavních festivalových dnů. Kromě projekcí je součástí doprovodného programu i warm-up party v brněnském klubu Sklenick 16. března a vernisáž instalace Glyph, kterou uvede vídeňské umělecké duo Depart v pondělí 19. března v galerii NoD. Glyph je temná projekční socha v životní velikosti, v proudu hlubokých a temných zvuků a vlastního šepotu se neustále regeneruje a komunikuje prostřednictvím abecedy založené na základních geometrických tvarech.

Vstupenky na pátek 23. března do Bio Oka budou k dostání v předprodeji za 190 Kč a na místě zaplatíte 250 Kč. Na sobotní show v MeetFactory 24. března stojí vstupenky v předprodeji 290 Kč (+ poplatky) a na místě o stokorunu více. Permanentka na oba dny festivalu stojí 480 Kč (+ poplatky). Online prodej lístků zajišťují sítě Ticketstream a Eventim.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY