Akustičtí Kraftwerk The Brandt Brauer Frick Ensemble dobudou Česko

04.03.2012 08:48 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

The Brandt Brauer Frick Ensemble flyer
© facebook interpreta
Berlínský projekt The Brandt Brauer Frick Ensemble se vydal naprosto opačnou cestou než před lety Kraftwerk. Polidštili jimi založené techno vystavěné na automatickém bubeníkovi a dominantních syntetizátorech. Modifikovali mechanickou přesnost techna, kterou Kraftwerk v sedmdesátých a osmdesátých letech definovali, do člověčí podoby. Jak to umí, předvedou českému publiku i naživo - 23. března vystoupí v rámci Red Bull Music Academy v pražském Paláci Akropolis.

Stejně jako jejich klasičtí ale i taneční předchůdci, The Brandt Brauer Frick Ensemble odhalují novou dimenzi hudby během živého vystoupení. Zatímco jiní nabízejí v rámci živého setu pouhopouhé zírání na monitor laptopu, živé vystoupení The Brandt Brauer Frick Ensemble převádí a reprodukují pohyb a pulsaci svých skladeb do reálného času, nabízejíc tak nový rozměr vnímání jejich hudby. Ostatně i vtipné kostýmy berlínských muzikantů odkazují na legendární zakladatele elektronické hudby. Pozor, nejde ovšem o žádnou parodii, naopak Daniel Brandt, Jan Brauer a Paul Frick vzdávají hold hymnám detroitského techna a jeho pionýrům Jeffu Millsovi nebo Robertu Hoodovi.

Základním stavebním kamenem projektu Brandt Brauer Frick jsou bicí, strunné nástroje a piano. Klasické nástroje jsou tím faktorem, co spojuje minulost trojice muzikantů tvořící kostru berlínského zjevení ze stáje respektovaného vydavatelství !K7. Pánové Daniel Brandt, Jan Brauer a Paul Frick jsou vystudovaní hudebníci, kteří se zamilovali do elektronické hudby, ale hrají ji jaksi... akusticky.

Vstupenky na Red Bull Music Academy Prague Session prodává Ticketpro, Ticketportal a Palác Akropolis.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY