Skupina Oceán připomene legendární koncert

29.02.2012 13:25 - Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Oceán - Pod pyramidou snů
© facebook interpreta
Oceán se opět těší přízni publika. I když s frontmankou Jitkou Charvátovou odstartovali novou epochu ve své kariéře, s úctou vzpomínají na léta minulá, a právě proto vydávají záznam legendárního koncertu ve Valdštejnské zahradě v Praze z roku 1991 "Pod pyramidou snů". Ten vychází na dvou DVD nosičích a jednom CD.

V prostředí jedné z nejvýraznějších staveb raného baroka zazněly všechny zásadní hity skupiny zaznamenané na prvním DVD disku. Na druhém DVD vychází také zcela poprvé dokument pořízený během natáčení klipů skupiny v Řecku v roce 1992 - "Oceán 92 1/2". Kromě osobních výpovědí všech členů skupiny Petra Muka, Petra Kučery, Dušana Vozáryho a Jana Vozáryho jsou jeho součástí tehdy natočené klipy k písním "Létám", "Lék světu", "Aha" a "Jeden den".

Prvního vydání se na tomto DVD dočkají také záznamy vystoupení, tedy klipy skupiny vybrané z archivu České (tehdy ještě Československé) televize. Díky tomu se fanoušci mohou těšit na obrazové vzpomínky na největší hity "Ráchel", "Dávná zem", "Jeden den", které formace pro televizi natočila.

Samostatně zároveň vychází audio záznam koncertu ve Valdštejnské zahradě na CD s bonusy dalších live nahrávek pro Českou televizi. Oba druhy nosičů doprovázejí booklety s dobovými fotografiemi, v mnoha případech nikdy dříve nepublikovanými. Oba druhy nosičů se do obchodů chystají 9. března.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY