Black Sabbath ruší letní koncerty, Ozzy na nich vystoupí sólově

18.02.2012 09:28 - Marek Odehnal | foto: facebook interpreta

Black Sabbath
© Lester Cohen/WireImage
Možná trošku očekávaná zpráva přišla večer z tábora legendárních hardrockerů Black Sabbath. Vzhledem k aktuální situaci, kdy kytarista Tony Iommi prochází léčbou rakovinu, musí kapela navzdory velkým pokrokům v této kúře zrušit celou své červnové turné po Evropě. S jedinou výjimkou.

Tou je vystopení na anglickém Download festivalu v neděli 10. června na show, která byla ohlášena jako první ještě před zveřejněním faktu, že půjde o celé turné. Ve stejných datech (včetně pražské zastávky 6. června) místo původní čtveřice vystoupí zpěvák Ozzy Osbourne se speciálním programem "Ozzy & Friends". V něm přehraje převážně skladby anglické legendy v doprovodu basáka kapely Geezera Butlera a dlouholetého Ozzyho kytaristy Zakka Wyldea. Na vybraných zastávkách tour Ozzyho doprovodí také kytarista Slash. Během turné se budou přidávat další různí hudební hosté, jejichž jména zatím zveřejněna nebyla.

Stejně tak zatím není známo, kdo na toto turné usedne na bubenickou stoličku. Je logické, že tahle sestava nemusí spoustě fanoušků nahradit původní čtveřici, a tak se dá očekávat, že pořadatelé jednotlivých show budou těmto vracet vstupné v plné výši.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY