Legenda punk-rocku Good Riddance se vrací na pódia

17.02.2012 17:27 - Martin Wipplinger | foto: facebook interpreta

Good Riddance 2012
© grpunk.com
Kalifornská punk-rocková kapela Good Riddance hlásí návrat. Zatím jen na hudební pódia, kam vkročí téměř přesně po pěti letech. Obnovenou premiéru legendy nezávislé scény zažije v dubnu belgický festival Groezrock.

Good Riddance se rozloučili 27. května 2007 vystoupením v domovském Santa Cruz. Rok nato vydali živák "Remain In Memory: The Final Show" coby vzpomínku na poslední koncertní okamžiky kapely, která od poloviny devadesátých let spojila svou existenci s indie labelem Fat Wreck Chords. Vydala u něj všech svých sedm studiových desek, včetně té poslední "My Republic".

Nečekaný reunion skupina potvrdila na svých oficiálních stránkách. "Od toho posledního koncertu mě spousta lidí prosila, abychom se dali znovu dohromady a zahráli. Nikdy jsem tuhle možnost nezvažoval, protože my už jsme naši poslední show odehráli ('poslední' je tady to důležité slovo). Když jsem se těch lidí zeptal, proč chtějí, abychom se vrátili, nejčastější odpověď byla: 'Písničky. Chybí nám ty písničky.' Až se nakonec ukázalo, že nám chybí taky," zdůvodnili Russ Rankin a spol., proč se už za pár měsíců představí na kultovním rockovém festivalu Groezrock. Mimo něj mají Good Riddance v letním itineráři už i španělský Resurrection Festival a další data podle všeho budou následovat.

"Nesnažíme se s kýmkoli soutěžit ani si udělat z kapely živnost nebo snad budovat fanouškovskou základnu. Chceme prostě jen hrát songy, které pro nás i pro mnoho dalších lidí tolik znamenaly," stojí také v prohlášení, ve kterém ale scházejí jakékoli informace týkající se případného natočení nové desky.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY