Jazzanova se po třech letech vrací do Prahy

15.02.2012 15:47 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Jazzanova
© facebook interpreta
Berlínský kolektiv Jazzanova se ve čtvrtek 23. února podívá do Prahy se svým úchvatným mixem žánrů a stylů. Nevýraznější představitelé nu-jazzové scény doplnění plnohodnotnou koncertní kapelou včetně zpěváka Paula Randolfa se chystají vzít posluchače na fantastický výlet po krajinách jazzu, soulu, latina až k hip hopu a současné elektronické hudbě. A to vše ve znamení elegance a šarmu, jak se na milovníky dřevního jazzu sluší.

Hudba Jazzanovy má hluboké kořeny v dřevním jazzu či soulu, tyto styly ale hudebníci spojují s klubovou současností elektronické hudby či hip hopu a fascinací latinskou Amerikou. Tento unikátní mix dodává jejich nahrávkám nadčasovou kvalitu a pochutnají si na nich hudební labužníci, kteří svůj vkus nenechají omezovat škatulkami. Za více než 13 let existence vznesla Jazzanova do klubové hudby eleganci a precizní muzikálnost, z ní si naopak vypůjčila citlivost pro taneční rytmy. Respekt sklízí z obou táborů, důkazem toho budiž pozvání na jazzový festival v Montreux. Ať už ale hrají pro jazzmany, nebo v klubovém undergroundu, cíl mise je vždy stejný - slovy Alexandra Barcka: "Naše hudba bere posluchače na výlet."

Jestli byl tým Jazzanova na konci devadesátých let známý hlavně díky prvotřídním remixům (4hero, Ursula Rucker, ale i Lenny Kravitz), pak debutové album "In Between" z roku 2002 z muzikantů udělalo nekorunované krále nu-jazzu. Svoji posedlost lovců obskurních vinylů dokázali přetavit v původní hudbu, která je stejně precizní jako svůdná. Jazzanova ale nikdy nestojí na jednom místě. Poslední album "Of All The Things" nahráli jazzmani téměř bez použití samplů ve spolupráci se studiovými hudebníky. Nová nahrávka, která se má objevit v průběhu února, jistě odhalí další jejich možnosti.

Vstupenky seženete v pokladně Paláce Akropolis a v předprodejních sítích. Jejich cena je do 22. února 500 Kč za stání. Na místě v den konání akce zaplatíte 600 Kč.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY