David Koller zve na trojici vystoupení s Agon Orchestra

07.02.2012 18:07 - Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

David Koller
© davidkoller.cz
David Koller připravil na jaro tři společná vystoupení se symfonickým orchestrem specializovaným na soudobou hudbu Agon Orchestra, vedeným dirigentem, skladatelem a uměleckým šéfem plzeňské opery Petrem Kofroněm. První z plánovaných koncertů proběhne 26. března v pražské Státní opěře, další první aprílový den v Brně v Janáčkově divadle a poslední show 5. dubna v plzeňské velké Synagoze.

Spolupráce Davida Kollera a Petra Kofroně by se mohla na první pohled zdát poměrně nesourodá. Ovšem s vědomím faktu, že Petr Kofroň byl producentem poslední Kollerovy desky "Teď a tady" a jeho hudební těleso již několikrát spolupracovalo s rockovými muzikanty zejména z alternativní scény (Filip Topol, The Plastic People Of The Universe), všechno do sebe rázem zapadne. Zpěvák a hudebník k tomu dodává: "Vždycky mi připadalo velmi šťastné spojení Beatles s producentem Georgem Martinem. Kapela si hrála svou hudbu a Martin do toho implantoval další aranžérské prvky."

Nyní se projekt konečně dotahuje do zdárného konce, a tak se můžeme těšit na známé hity Davida Kollera v symfonické podobě. Nepůjde však o obvyklé spojení, kdy zpravidla zvítězí zvuk rockové kapely. Concerto grosso Davida Kollera a Agon Orchestra je koncipován tak, že známé písně znějí v symfonické podobě v dosti vzdálených cover verzích, aby se střídaly s původním rockových zvukem. "Fanoušci Kollera si pochutnají na známých peckách a ti, co Davida nemusejí, si vychutnají bigbandové zkomoleniny původních Davidových nápadů," stojí v oficiální tiskové zprávě.

Termíny koncertů "Koule.cz David Koller":

26. 03. - Praha, Státní opera Praha
Předprodej vstupenek: v pokladně Státní opery a v síti Bohemia Ticket

01. 04. - Brno, Janáčkovo divadlo
Předprodej vstupenek: v pokladně divadla a v síti Ticketpro

05. 04. - Plzeň, velká Synagoga


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY