Klusománie podruhé - písničkářovy desky obsadily Top 5

24.01.2012 20:38 - Jakub Malar | foto: facebook interpreta

Jestliže nás minulý týden zaskočilo umístění všech tří alb písničkáře Tomáše Kluse v top desítce, tento týden už musíme zírat s otevřenou pusou, protože tentokrát se všechny umístily v top pětce. Jde o rekordní umístění, které bude opravdu těžké překonat. Více v pravidelném komentáři.
Mandrage - Moje krevní skupina
© facebook interpreta
RÁDIA - Zatímco prodejnám už nějakou dobu vládne Klus (a daří se mu i v rádiích - skladba "Nina" je devátá), rádiové hitparády mají svůj fenomén v podobě plzeňské kapely Mandrage . Ta sice není každému zrovna po chuti a kritiky na album "Moje krevní skupina" nejsou nijak oslnivé, přesto jim může jejich úspěch kdekdo závidět. Tento týden si připisují čtvrtý týden na prvním místě se skladbou "Šrouby a matice". Na druhém místě je Bruno Mars se skladbou "Marry You" (jednička před pěti týdny), třetí pak Marlon Roudette s "New Age".

Novinky jsou tři. Nejlépe se vedlo australsko-belgickému indie písničkáři, který je známý pod jménem Gotye. V srpnu mu vyšlo třetí průlomové album "Making Mirrors", z něhož pochází úspěšný singl "Somebody That I Used To Know" (úspěšný hlavně díky zařazení v seriálech "90210" a "Gossip Girl"). Tento týden je to šedesáté místo. Sedmdesátý druhý je nový singl Rihanny "You Da One", který v její vcelku krátké šestileté kariéře už čtyřicátý první v pořadí. A jako poslední novinku tady máme skladbu slovenské zpěvačky Martiny Csillagové říkající si Tina. Písničkaa se jmenuje "Si sám" a je na osmdesáté první pozici.

Top 10 ČR - rádia:
  1. Mandrage - Šrouby a matice
  2. Bruno Mars - Marry You
  3. Marlon Roudette - New Age
  4. Coldplay - Paradise
  5. Adele - Set Fire To The Rain
  6. Maroon 5 feat. Christina Aguilera - Moves Like Jagger
  7. ▼ DJ Antoine/Mad Mark - Welcome To St. Tropez
  8. Christina Perri - Jar Of Hearts
  9. Tomáš Klus - Nina
  10. Foster The People - Pumped Up Kicks

Top 100 RÁDIO 3/2012 - novinky:
60. Gotye feat. Kimbra – Somebody That I Used To Know
72. Rihanna - You Da One
81. Tina - Si sám

Tomáš Klus - Racek
© facebook interpreta
PRODEJNOST - Gratuluji, a to z upřimného srdce, celému týmu kolem Tomáše Kluse (včetně Tomáše samotného) k úžasnému úspěchu. To, čeho jsme byli svědky minule, není nic proti výsledkům pro tento týden. Tomáš se svými deskami obsadil celou Top 5. "Racek" je i nadále první, prvotina "Cesta do záhu(d)by" třetí a druhá nahrávka "Hlavní uzávěr splínu" čtvrtá. Někdo sice může argumentovat, že je to díky okurkové sezóně, ale na druhou stranu, kdy jste zaznamenali podobný úspěch u jiných českých interpretů? (navíc "Racek" je první už čtrnáctý týden).

Ze zbytku top desítky stojí za upozornění Karel Gott na druhém místě se starší deskou "Pokaždé" a také Mandrage a "Moje krevní skupina" na šestce (je to momentálně jejich nejlepší umístění v prodejní hitparádě). Opět jsme bez novinek, a tak mi dovolte tento týden doplnit článek o video Tomáše Kluse (zaslouží si to) "Pocity", díky kterému mám možnost zavzpomínat na jeden chladný večer v jedné bývalé zlínské továrně. Na počtenou za týden!

Top 10 - prodejnost:
  1. Tomáš Klus - Racek
  2. Karel Gott - Pokaždé
  3. Tomáš Klus - Cesta do záhu(d)by
  4. Tomáš Klus - Hlavní uzávěr splínu
  5. Kabát - Banditi di Praga: Turné 2011 CD + DVD
  6. Mandrage - Moje krevní skupina
  7. Rytmus - Fenomén
  8. ▲ Brontosauři - Na kameni kámen
  9. Anna K. - Relativní čas
  10. Richard Müller - Ešte

TOP 50 Prodejní 3/2012 - novinky:
42. Čechomor - Gorale
50. No Name - Oslavme si život

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 3. týden najdete na stránkách IFPI zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY