Metallica se vrací do Prahy a veze si i speciálního hosta

23.01.2012 10:53 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Metallica
© facebook interpreta
Metallica se po čtyřech letech vrací do Prahy a fanouškové se mají na co těšit, protože čtveřice zahraje materiál ze svého stejnojmenného titulu z roku 1991 na počest dvacátého výročí od vydání tohoto legendárního, často nazývaného černého alba. V Praze vystoupí 7. května v Synot Tip Areně. Společně s legendou vystoupí také kapela Gojira.

Metallica se během své více než pětadvacetileté existence stala pojmem, který vybočuje ze škatulek označených přívlastkem metal. Jednoduše nejlepší heavymetalová kapela ovlivnila nespočet dalších hudebníků po celém světě. Metallica svým vzhledem a vyjadřováním vypadala, jakoby pocházela z ulice, což nebylo pro rockové hvězdy osmdesátých let právě typické a rozšířila tak možnosti žánru metal. Svými složitě strukturovanými skladbami se zapsala do povědomí téměř každému. Formace doposud vydala devět studiových alb, dvě živá alba, dvě EP, dvaadvacet videoklipů a třiačtyřicet singlů. Na kontě má také devět cen Grammy a jako jediné kapele v historii se jí podařilo bodovat v albovém žebříčku Billboard 200 na prvním místě s pěti po sobě následujícími alby.

Album "Metallica" (1991), nebo chcete-li černé album, kterého se v USA prodalo více než patnáct miliónů kopií (dvaadvacet milionů celosvětově), je pětadvacátým nejprodávanějším albem v USA. V období, kdy vyšlo jejich poslední album "Death Magnetic", se celkový počet prodaných nahrávek odhadoval na více než sto miliónů. K září 2008 byla Metallica pátým nejlépe se prodávajícím hudebním interpretem, a to od 25. května 1991, kdy začal informační systém SoundScan sledovat prodejnost nahrávek.

Vstupenky seženete v předprodejní síti Ticketpro a také synottiparena.cz. Jejich cena se pohybuje v rozmezí od 1 490 Kč do 2 490 Kč. Členové fanclubu mohou využít přednostního prodeje od 24. ledna od 8 hodin do 25. ledna do 19 hodiny. Členové klubu Live Nation mohou využít předprodeje od 26. ledna 8 hodin ráno do 27. ledna do osmé hodiny ranní. Klasický předprodej bude zahájen 27. ledna v 9 hodin.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY