Metallica nahrává tvrdší "Černé album"

09.01.2012 15:49 - Honza Balušek | foto: facebook interpreta

Metallica
© Petr Klapper / musicserver.cz
Čtveřici metalových businessmanů z Metalliky pravděpodobně neúspěch a kritika ze všech stran společné desky s Lou Reedem "Lulu" postrašila natolik, že se fanouškům snaží dávat všemožně najevo, že jsou stále tou starou dobrou Metallikou. Nejdříve vydali digitální EP se čtyřmi skladbami z dob nahrávání minulé desky "Death Magnetic" a nyní slibují, že jejich chystaná novinka se vrátí k jejich kořenům. Tedy těm komerčně úspěšným kořenům.

Kytarista Kirk Hammet pro magazín Rolling Stone totiž prohlásil, že právě nahrávaná novinka bude takovým "tvrdším Černým albem". Jeho kolega Lars Ulrich dodal, že novinkové písničky budou více postavené na riffech a budou rozhodně kratší. Nyní mají téměř hotovo osm skladeb. Návrat k legendární černé desce je poměrně logický - Metallica letos tuto nahrávku na několika koncertech přehraje celou včetně písní, které muzikanti živě dosud nehráli.

Kapela na svém oficiálním webu také potvrdila, že na rok 2013 chystá 3D projekt... což je ale taky zatím vše, co o něm prozradila. Koncem měsíce se také dočkají fanoušci, kteří stále mají rádi fyzické nosiče. Původně digitální EP "Beyond Magnetic" totiž 30. ledna vyjde i na CD.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY