Lamb přijíždějí do Prahy a do Brna se svým existenciálním albem "5"

10.01.2012 15:35 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Lamb flyer
© facebook interpreta
V létě roku 2009 Andy Barlow a jeho dlouholetá kamarádka a hudební partnerka Lou Rhodes zreformovali Lamb, kapelu, kterou založili před patnácti lety, aby odehráli set na pár festivalech včetně The Big Chill, Glastonbury a Festival Marés Vivas v Portugalsku. Říct jen, že tohle opětovné setkání bylo úspěchem, by bylo slabým vyjádřením reality.Vy se o tom budete moct přesvědčit naživo hned dvakrát: poprvé 4. února v KC Vltavská v Praze a podruhé o den později na brněnské Fléďě.

Do ledna 2010 Lamb odehráli 33 koncertů stovkám tisíc fanoušků v devětadvaceti různých zemích. Lou o tom říká: "Andy mi jen řekl: 'Přišel ten správný čas - dej mi jediný důvod proč nenatočit další desku?' A mě žádný takový důvod nenapadl. Myslela jsem na to samé a nemohla jsem ze sebe dostat ani slovo. Po tak dlouhé pauze, kdy jsme se oba zabývali vlastními projekty, měl pravdu. Přišel ten správný čas."

Pátá studiovka přišla po třech sólových deskách Lou Rhodes - včetně alba "Beloved", které bylo oceněno Mercury Music Prize. Andy zase cestoval po světě, remixoval a spolupracoval s jinými umělci jako producent. Jeho sólový projekt nesl název LOWB. Pak ovšem došlo k zmíněné nabídce a práce na albu "5" mohla začít. Andy říká: "Toho dne, když jsem dokončil své sólové album - a to trvalo pět let -, jsme začali pracovat na nové desce Lamb - a to trvalo pět měsíců."

Vstupenky na pražský koncert jsou k dispozici za 690 Kč (+ poplatky) v sítích Ticketforpeople, Ticketpro, Ticketstream a Ticketportal, na místě v den koncertu za 850 Kč. Na brněnský koncert jsou vstupenky v k zakoupení v Ticketstream, DPL, Indies, Fléda Recepce nebo v Krmítku za 550 Kč, v den koncertu na místě pak za 599 Kč.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY