Strahovská Sedmička v březnu přivítá kapelu Still Corners

16.12.2011 17:25 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Still Corners
© facebook interpreta
Hodně kapel se nechá rádo nazývat filmovými. Ale u kolika z nich to opravdu sedí - alespoň u toho, jak kapela vznikla. U Still Corners to platí se vším všudy. Sami se budete moct přesvědčit 14. března v Praze v klubu 007 na Strahově, kam kapela přijede zahrát.

Bylo to jedné mlhavé a temné noci, když autor kapely Still Corners Greg Hughes poprvé upřel zrak na zpěvačku Tessa Murray... "Zní to přiblble, ale je to čistá pravda," vzpomíná. "Byl jsem ve vlaku, který mířil na London Bridge. Ale z nějakého důvodu skončil na úplně jiné zastávce a já vystoupil. Vystoupila také Tessa, a tak jsme se potkali."

Ideální moment pro amerického muzikanta, který přijel do Londýna udělat hudební kariéru. Je to oddaný filmový fanoušek, jehož první deska "Remember Pepper" připomíná mladistvou francouzskou novou vlnu a italské horory. Hughes vidí film jako hlavní inspiraci - od projekcí na koncertech (vytvořených členem kapely Leonem Dufficym) ke graciéznímu plynutí skladeb jejich debutového alba "Creatures Of An Hour". "V určitých filmech jsou jisté momenty, ve starých hororech nebo v cizích filmech, které člověk vídá. Mají určitou atmosféru a napětí. Jen to, jak jde dívka k vlaku, má neuvěřitelnou atmosféru. Ve všech těch krátkých scénách je napětí. K tomu jsem se chtěl vrátit. Vzít to a dát do písničky," říká Hughes.

Album se nahrávalo v jeho studiu v Greenwichi a v každém detailu desky se skrývá ďáblík. Šeptaná intimita se spojuje s emocionálními plochami Ennia Morriconeho. Hughes vytváří na pohled jednoduché písničky, které působí jako polozapomenuté sny. První singl "Cuckoo" září ve své jednoduchosti, s rytmem bubnu, duchařskou kytarou, varhanami a hlasem Murrayové jak z onoho světa.

Koncert začne ve 20 hodin. Vstupenky za 200 Kč (+ poplatky) jsou k zakoupení v síti Ticketpro, na místě v den koncertu za 250 Kč.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY