Super deluxe verze výběrovky Rammstein je plná chyb a nedostatků

14.12.2011 10:02 - Jaromír Koc | foto: facebook interpreta

Rammstein - Made In Germany 1995 - 2011 - Super deluxe version
© Universal
Jak jsme již před vydáním první výběrovky Rammstein "Made In Germany 1995 - 2011" uvedli, vychází tato bestofka hned v několika verzích. Nyní se však ukazuje, že nejraritnější a zároveň nejnákladnější edice vykazuje takové nedostatky, že vydavatelství musí téměř všechny kusy vyměnit.

Prvním a asi tím největším "sekem" je ten, že v mnoha případech došlo ke špatnému zařazení disků. Může se tak stát, že majitelé super deluxe edice mají některé CD či DVD nosiče vícekrát, jiné naopak vůbec. Navíc vnitřní hrany kovového boxu, ve kterém je celý komplet vložen, nejsou dostatečně vytvarované, jsou až příliš ostré, a je zde tudíž nebezpečí poranění. Některé boxy na sobě mají navíc škrábance nebo je na nich špatný potisk s logem kapely.

Dalším nedostatkem jsou špinavá plátna s logem kapely, do kterých je celý komplet v boxu zabalen. Ta sice mají za úkol chránit proti špíně z kovového boxu, a tak se počítá s jejich zašpiněním, ale někteří fanoušci je berou jako suvenýr, a proto ani tyto nevyhovují jejich představám.

K chybě pak došlo i v přibalené 240stránkové knize. Mělo být použito jiné vázání, které zabezpečí jednodušší otáčení stránek a oddělení jedné fotky od druhé. S nynější verzí vázání však dochází ke slepování jednotlivých stran a poničení fotek v knize.

Rammstein
© Universal
Rammstein v oficiálním prohlášení vyjádřili svou nespokojenost s dodanou kvalitou boxů. Ta podle nich neodpovídá té, která byla ze strany vyhotovitele slíbena. Veškeré nedostatky vznikly mimo rámec možné kontroly ze strany kapely a sami členové jsou touto událostí velmi podrážděni. Následkem toho bude vydavatelství do 15. března příštího roku všechny špatné boxy bezplatně měnit.

Každý, kdo se cítí poškozen nekvalitní verzí super deluxe edice, má svůj problém popsat a e-mailem zaslat na tuto adresu. Následně mu přijde odpověď, ve které bude uveden způsob vrácení a výměny. Náklady spojené s vrácením boxu či jeho částí k výměně nese samozřejmě samo vydavatelství.

Tisková zpráva ještě dodává, že se vydavatelství snaží o co nejrychlejší dodání všech správných či neponičených komponentů, ale vzhledem k tomu, že se většina z nich musí znovu vyrobit, může to trvat i několik měsíců.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY