Objev slovenského festivalu Pohoda, kapela Gwerkova, zahraje poprvé v Praze

07.12.2011 13:02 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Gwerkova
© myspace.com/gwerkova
Jestli si chcete odpočinout od předvánočního shonu, nechte se pozvat na jedinečný dvojkoncert do klubu Jazz Dock, který se ponese ve znamení jemné, ale silné ambientní hudby. Dne 9. prosince tam vystoupí objev slovenské scény, kapela Gwerkova. Skupině předskočí známý domácí hudební projekt Mythematica, tentokrát v doprovodu violoncellistky Lucy Fillery, kterou můžete znát z kapel Colorfactory nebo Ohm Square

Kapela Gwerkova se v sestavě Zsuzsi-Jani-Gaspi zformovala v létě v roce 2010 a krátce nato vydala debutové EP "6 Ears" u slovenského vydavatelství Exitab. Letos pak muzikanti vydali první album s názvem "Nada" a následně zazářili na letošním ročníku největšího slovenského festivalu Pohoda.

Mythematica feat. Lucy Fillery, to je alter ego osobitého výtvarníka a zároveň talentovaného hudebního producenta Daniela Špačka. Během tří let se mu podařilo nalézt klíč, jak transformovat své fantaskní, surrealistické projekce a vizuální kompozice, dobře známé uvnitř tuzemské psytrance komunity, také do hudebního jazyka. Plodem tohoto hledání je překvapivě vyzrálé, převážně ambientně laděné eponymní debutové album. Po hudební stránce tu v pestré mozaice jemných náznaků i přiznaných odkazů lze například tušit hold psychedelickým průkopníkům Pink Floyd, ambientnímu vizionáři Brianu Enovi, ikonám alternativního popu Air, sonickým impresionistům Boards Of Canada, vynoří se ozvěny současné IDM/glitch scény a narazíme i na vlivy soudobé vážné a scénické hudby.

Lucy Filler Murphy je violoncellistska původem z Velké Británie, která v České republice působila a hostovala s kapelami jako Deep Sweeden, Colorfactory nebo Ohm Square. Kromě hry na violoncello působí také jako textařka a hudební skladatelka krátkých filmů a animací, včetně oceněného filmu Julese Pfiefra "Bark George". Jako violoncellistka a vokalistka se objevila na mnoha domácích nahrávkách.

Vstupenky na koncert seženete na místě. Jejich cena je 250 Kč.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY