- musicserver.cz">

Lars Ulrich z Metalliky: "Recenzenti se na 'Lulu' nezaměřili na to podstatné"

23.11.2011 18:05 - Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Metallica, Lou Reed - Lulu
© facebook interpreta
Když Metallica ohlásila netradiční spolupráci s Lou Reedem, všichni s napětím očekávali, co za skvosty "Lulu" přinese. Namísto nadšených ovací se ale deska setkala s rozpačitými až negativními názory, které muzikanty jistě nepotěšily. Své k tomu řekl i bubeník metalové legendy Lars Ulrich. Podle jeho slov se autorům recenzí nepodařilo zaměřit se na celkové téma nahrávky.

Bicman se rozpovídal v rozhovoru pro Hindustan Times. "Přečetli jsme si spoustu recenzí a byly opravdu zajímavé. Lidé se prostě nezaměřili na to, o čem ta deska skutečně je," řekl. Jeho slova doplnil ještě zpěvák James Hetfield: "'Lulu' je pro Metalliku velice významná deska a nahrávání jsme si nesmírně užili."

Připomeňme, že nahrávka "Lulu" vyšla koncem října. Bývalý frontman The Velvet Underground se na ní ujal mluveného slova, zatímco členové Metalliky dali dohromady hudební doprovod. Deska je založená na dvou hrách německého autora Franka Wedekinda z počátku dvacátého století, které vyprávějí o tanečnici jménem Lulu. Na produkci se kromě Lou Reeda podílel také Hal Willner, jenž dříve spolupracoval také třeba s Marianne Faithfull a Laurie Anderson. Nesmíme zapomenout ani na Grega Fidelmana, který kromě produkce obstaral celý mix.

P. S.: V redakci jsme mimochodem podrobili "Lulu" makrorecenzi. Ta vyjde už brzy a my můžeme prozradit, že Larse Ulricha nepotěšíme ani my.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY