Vánoční Michael Bublé okouzlil Británii

20.11.2011 23:36 - Jakub Malar | foto: facebook interpreta

Za měsíc tady máme vánoční svátky, a tak je celkem logické, že se nám v hudebních žebříčcích začínají objevovat tématické nahrávky. Kanadský zpěvák Michael Bublé je navíc jistota, takže první místo prodejního žebříčku zas tak nepřekvapí. Nepřekvapí ani Rihanna s "We Found Love" v čele singlové hitparády.
Rihanna - We found love
© facebook interpreta
Rihanna se zdá být nezastavitelná. Ve své krátké, ale plodné kariéře prodala už více než 60 milionů singlů a vypadá to, že tohle číslo ještě hodně poroste. S posledním singlem "We Found Love" je už pátým týdnem na prvním místě a stala se díky němu první ženskou zpěvačkou, které se povedlo šestkrát dosáhnout prvního místa v pěti letech (mezi předešlé zářezy patří "Umbrella", "Take A Bow", "Run This Town", "Only Girl (In The World)" a "What's My Name"). Druhý skončil s novinkou "Good Feeling" Flo Rida (nové album bude v lednu), třetí je nový singl britského boybandu One Direction, který vydal svůj debut v pátek 18. listopadu (v albové hitparádě jej nejspíš najdeme až příští týden).

One Direction - Gotta Be You

Pro další novinku musíme jít až na dvanácté místo, kde jsou Drake a Rihanna (ano, je to opět ona barbadoská zpěvačka). Jejich společný singl vznikl v produkci Jamieho (xx) Smithe a jde o titulní skladbou Drakeova nového alba. To získává velice pozitivní kritiky (na Metacritic má momentálně skóre 84/100). Dívčí formace The Saturdays si sice o takovém hodnocení může nechat zdát, ale trápit se kvůli tomu nemusí. Z chystaného alba "On Your Radar" vypustili už třetí singl "My Heart Takes Over" a ten je na hezkém patnáctém místě .

A máme tady i novinkový singl Lady Gaga. Z desky "Born This Way" jde už o pátý, volba padla na "Marry The Night". Osmnáctá pozice značí, že tentokrát šlo o úspěšnější výběr než v případě předchozího singlu "Yoü And I", který byl nejvýše dvacátý třetí. Překvapivý je neúspěch charitativního singlu "Teardrop" (jo, je to ta skladba od Massive Attack), na němž se pod hlavičkou The Collective sešly osobnosti jako Ed Sheeran, Ms. Dynamite, Rizzle Kicks, Tinchy Stryder či Wretch 32. Singl je pro tento týden na dvacátém čtvrtém místě.

    Top 10 - singly:
  1. Rihanna (feat. Calvin Harris) - We Found Love
  2. N Flo Rida - Good Feeling
  3. N One Direction - Gotta Be You
  4. Labrinth (feat. Tinie Tempah) - Earthquake
  5. Ed Sheeran - Lego House
  6. David Guetta (feat. Usher) - Without You
  7. Maroon 5 (feat. Christina Aguilera) - Moves Like Jagger
  8. JLS - Take A Chance On Me
  9. Professor Green (feat. Emeli Sandé) - Read All About It
  10. Christina Perri - Jar Of Hearts

Kompletní singlový žebříček je k vidění zde.

Michael Bublé - Christmas
© facebook interpreta
Vánoce už klepou na dveře a hudební trh opět začíná být zaplavován různými vánočními nahrávkami a kompilacemi (nejlepší doba na to vydělat nějaké ty dolary či v našem případě libry). O Vánocích mluvím samozřejmě v souvislosti s prvním místem. Nejvíce se totiž minulý týden v britských obchodech prodávala vánoční deska kanadského zpěváka Michaela Bublého s příznačným názvem "Christmas".

Překvapením je fakt, že jej neohrozila žádná z novinek. Třeba hned druzí JLS a jejich v pořadí třetí studiová deska "Jukebox" určitě měla na to být první a stejně tak nové album Snow Patrol "Fallen Empires" (to bylo dlouhou dobu tipováno jako potencionální kandidát na první místo tohoto týdne, když v prvních dnech po vydání bylo opravdu nejprodávanější). V Top 10 má ale novinku i výše zmiňovaný Drake. "Take Care" je pátá.

Drake feat. Rihanna - Take Care

A pojďme se ještě podívat na novinky v Top 20. Na sedmnáctém místě je to italský tenor Andrea Bocelli s živým albem "Concerto, One Night in Central Park" (v jeho bohaté diskografii je to už devátá živá nahrávka). Na osmnáctce máme druhé album mladé zpěvačky Pixie Lott "Young Foolish Happy". Nic moc umístění, když si uvědomíme, že singl "All About Tonight" šel přímo na vrchol singlového žebříčku. A dnešní komentář ukončíme na lehce melancholické notě. Na devatenácté příčce jsou čerstvě rozpadlí R.E.M. s novým výběrem "Part Lies, Part Heart, Part Truth, Part Garbage 1982–2011", který kromě klasických nahrávek obsahuje i tři novinkové kompozice. A stejně jako se loučí R.E.M., loučím se dnes i já. Na počtenou za týden!

    Top 10 - alba:
  1. Michael Bublé - Christmas
  2. N JLS - Jukebox
  3. N Snow Patrol - Fallen Empires
  4. Coldplay - Mylo Xyloto
  5. N Drake - Take Care
  6. Susan Boyle - Someone To Watch Over Me
  7. Ed Sheeran - +
  8. Adele - 21
  9. Florence And The Machine - Ceremonials
  10. ▼ André Rieu & His Johann Strauss Orchestra - And The Waltz Goes On

Kompletní albový žebříček je k vidění zde.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY