Ricky Martin dostal španělské občanství, může se vdát

07.11.2011 17:34 - Adam Eff | foto: facebook interpreta

Ricky Martin
© last.fm
Od dubna poletovalo bulvárem, že si původem Portoričan Ricky Martin zažádal o španělské občanství. Údajně se chystal přestěhovat se k nám do Evropy, aby si mohl vzít svého přítele. Žádosti bylo nyní vyhověno.

Devětatřicetiletý zpěvák, jehož veřejný coming out oběhl po dlouhodobých spekulacích celý svět v březnu 2010, si občanství dle mluvčího španělské vlády Joseho Blanca zasloužil díky "osobním a profesionálním vazbám ke Španělsku". Martin se o manželství rozpovídal vloni v night show Larryho Kinga, prozradil, že ho mrzí, že si přítele nemůže vzít v Portoriku, a i když by to mohl udělat ve Španělsku, Argentině nebo některých státech USA, stejně ho mrzí, že tak nemůže učinit u sebe doma na zahrádce. "Nechci si připadat jako druhořadý občan, platím daně a zasloužím si tu možnost," dodal zpěvák.

Ricky Martin a jeho přítel Carlos Gonzalez Abella spolu vychovávají dva syny, tříletá dvojčátka (Matteo a Valentino), které Martinovi odnosila náhradní matka.

Španělsko povolilo manželství homosexuálním párům v roce 2005 jako historicky třetí země, která tak učinila. Do svazku manželského od té doby vstoupilo více než dvacet tisíc stejnopohlavních párů.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY