Projekt "Čistý festival" má za sebou úspěšnou sezónu

08.11.2011 14:03 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Čistý festival
© facebook interpreta
Projekt "Čistý festival" si po hojné festivalové sezóně může blahopřát: Svých pět cílů splnil a veřejnosti se může pochlubit pěknými výsledky. Obzvláště významným cílem projektu v roce 2011 byla čistota zapojených akcí, zvýšení výtěžnosti tříděného sběru odpadů a zajištění jeho druhotného využití.

Komunikace leitmotivu a třídění odpadu na outdoorových akcích cílové skupině 19-29 let, to byl cíl číslo 1. Stylizace textů, pojetí vizuálu, zaměření nadlinkové komunikační kampaně a celková koncepce projektu Čistý festival směřovaly k tomu, aby byla primárně oslovena cílová skupina 19-29 let. Projekt Čistý festival sám o sobě je jedním z klíčových motivačních nástrojů Autorizované obalové společnosti EKO-KOM, a. s. k třídění mimo domácnost, a to na 20 letních akcích, které v roce 2011 navštívilo 572 000 lidí, tj. 5,4 % populace České republiky. Koncepce projektu "Čistý festival" v roce 2011 a způsob komunikace separace odpadu na festivalech byly hlavními motivačními prvky k tomu, aby lidé odpad třídili mimo domácnost, přesněji na masových akcích.

Intenzivní komunikace s pořadateli a svozovými společnostmi byla klíčovým faktorem, díky kterému se podařilo veškeré nádoby určené na tříděný odpad dopravit k dotřídění a v případě odpovídající kvality odpad předat k druhotnému využití. V rámci projektu "Čistý festival" byly zajištěny a financovány nádoby, které byly polepeny speciálními samolepkami. Současně byla průběžně kontrolována kvalita tříděného sběru přímo v kontejnerech.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY