Sunflower Caravan zvou na výjimečný večírek Gentlemen & Assassins

04.11.2011 11:14 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Sunflower Caravan
© facebook interpreta
Jedenáctého listopadu, v den hned se třemi jedenáctkami v datu, zavítá už podruhé do Prahy a do Popo Vafe Music Club formace Gentlemen & Assassins. I když je vám možná jméno této výstřední kapely tvořené třemi newyorskými muzikanty málo povědomé, každý bude znát alespoň jméno Briana Viglioneho - bubeníka Dresden Dolls. Koncert spolupořádá pražská formace Sunflower Caravan.

Gentlemen & Assassins se dali dohromady relativně nedávno, a to v Berlíně pod taktovkou producenta Martina Bussiho (Sonic Youth, Dresden Dolls). Pražský koncert bude poslední zastávkou na jejich druhém celoevropském turné. Stylově se kapela sama popisuje poněkud mnohoznačně jako "post punk / Led Zeppelin / electro / folk / funk / urban / nomadic freak-out". A je to freak-out, takový, jaký je v Praze k vidění zřídkakdy. Hudba Gentlemen & Assassins by se dala čitelněji popsat jako experimentální pop s hodně kabaretní tváří, místy ale pánové zabrousí i do tvrdších poloh.

Sunflower Caravan uvede v Popo nepolapitelnou Viglioneho trojici výjimečným "unplugged"setem, ve kterém si neodpustí přehrát několik zbrusu nových písní. Formace totiž oznámila pro nadcházející měsíce koncertní odmlku, naplněnou prací na novém materiálu a rozčeřenou několika ohlášenými koncerty s Tata Bojs a nyní také tímto pražským speciálním vystoupením.

Popo Cafe Music Club má omezenou kapacitu. Lístky budou k dostání pouze na místě v den koncertu.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY