Posmrtné album Amy Winehouse vyjde začátkem prosince

01.11.2011 11:56 - Jaromír Koc | foto: facebook interpreta

Amy Winehouse - Lioness: Hidden Treasures
© facebook interpreta
V červenci tohoto roku nás nečekaně opustila zpěvačka Amy Winehouse. Podle posledních výsledků šetření zemřela po nadměrném požití alkoholu. Bylo jen otázkou času, kdy vyjde její posmrtné album. Stane se tak začátkem prosince.

Kolekce s názvem "Lioness: Hidden Treasures", která vyjde 5. prosince, přinese celkem dvanáct skladeb, přičemž z drtivé většiny půjde o dosud nikdy nevydaný materiál. Najdeme zde písně, které Amy natočila ještě před vydáním svého debutu "Frank", a dočkáme se i alternativních verzí songů, které vznikly v době jejích největších úspěchů s albem "Back To Black". Zbytek desky bude tvořit zbrusu nový materiál, který Amy připravovala pro další plánovanou studiovku.

Nápad na vznik celého alba údajně vzešel ve hlavách jejích nejbližších spolupracovníků Marka Ronsona a Salaama Remiho, kteří tuto desku berou jako poctu a oslavu jejich dobré kamarádky Amy. Nad celou produkcí dohlížela ale i rodina zpěvačky a vybraní spolupracovníci z labelu, u kterého Winehouse vydávala.

Pro úplnost přinášíme ještě tracklist a přikládáme i data vzniku jednotlivých skladeb: Our Day Will Come (Reggae Version) (May 2002), Between The Cheats (May 2008), Tears Dry (Original version) (November 2005), Wake Up Alone (March 2006), Will You Still Love Me Tomorrow (September 2004), Valerie (Dap Kings Band Version) (December 2006), Like Smoke (featuring Nas) (May 2008), The Girl From Ipanema (May 2002), Halftime (August 2002), Best Friends (February 2003), Body & Soul (featuring Tony Bennett (March 2011), A Song For You (Spring 2009).


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY